zajednički projekat bh telecom -a i BHRT-a

Sjajne vijesti za ljubitelje fudbala u BiH: Evo gdje možete gledati EURO 2024

Biznis Klub15.04.24, 14:40h

Sjajne vijesti za ljubitelje fudbala u BiH: Evo gdje možete gledati EURO 2024
Projekat EURO 2024. će biti realiziran na sličan način kao i FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru

U prostorijama Radiotelevizije Bosne i Hercegovine danas je održan konferencija za medije na kojoj su BHRT i BH Telecom predstavili još jedan zajednički projekat – realizaciju najiščekivanijeg sportskog događaja ove godine – Evropskog prvenstva u nogometu UEFA EURO 2024., koje će se održati od 14. juna do 14 jula. Šampionat će otvoriti Njemačka i Škotska u Minhenu, dok će finale biti održano na Olimpijskom stadionu u Berlin.

 

BHRT i BH Telecom ovim značajnim projektom nastavljaju višegodišnju uspješnu saradnju. Nakon zadnjeg Svjetskog prvenstva u nogometu u Kataru i praćenja reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija i kvalifikacijama, danas je najavljen novi sportski spektakl u programu BHT 1 i na kanalima MY TV na platformi Moja TV, a sve utakmice, ljubitelji nogometa će moći pratiti i putem Moja webTV aplikacije.

 

- U BH Telecomu nas iznimno raduje što će tv prenose svih utakmica evropskog prvenstva u nogometu EURO 2024. moći pratiti svi građani Bosne i Hercegovine, zahvaljujući saradnji koja je prije dvije godine uspostavljena između BH Telecoma i BHRT-a. Na osnovu te saradnje su ugovorena/kupljena UEFA medijska prava za utakmice nogometne reprezentacije BiH na period 2022 - 2028. godine, kao i sve utakmice EURO 2024., te EURO 2028., čime je stanovnicima BiH omogućeno praćenje najznačajnijih međunarodnih nogometnih takmičenja u navedenom periodu. Direktan prenos utakmica EURO 2024. bit će realiziran u programima BHT1 i MY TV, s tim da će šest utakmica ekskluzivno prenositi MY TV kanal, na Moja TV i Moja webTV servisu -  naglasio je Amel Kovačević, v. d. generalnog direktora BH Telecoma, te dodao:


„Osim što je značajna za ukupnu bh. sportsku javnost, ova saradnja BH Telecoma i BHRT-a ima za cilj i veću promociju fudbala kao najatraktivnijeg sporta, ali i promociju svih bh. sportista i sporta u BiH u cjelini. Posebnu pažnju ćemo i dalje posvećivati našim korisnicima usluga. BH Telecom će, kao i do sada, korisnicima Moja TV usluge u ovoj, kao i u narednim godinama, omogućiti praćenje najatraktivnijih međunarodnih i domaćih sportskih tv sadržaja i to u okviru osnovnog tv paketa, koji je sastavni dio Moja TV usluge.“

 

Projekat EURO 2024. će biti realiziran na sličan način kao i FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru. Osim prijenosa utakmica, u specijalnim emisijama, koje će počinjati u popodnevnim satima, a završavati oko ponoći, uz posebne rubrike, najave, analize i preglede, ljubiteljima nogometa pokušat će se približiti svi elementi i najinteresantniji momenti ovog takmičenja. 
Ove godine EURO se vraća u zemlju nogometa – Njemačku, kojoj će ovo biti četvrti veliki turnir kao domaćinu u ovom sportu, a drugi put kao organizatoru prvenstva Starog kontinenta. Na deset vrhunskih stadiona – 24 najbolje reprezentacije koje su izborile plasman na završni turnir plijenit će pažnju zaljubljenika najvažnije sporedne stvari na svijetu. 
Na press konferenciji govorili su i Belmin Karamehmedović, generalni direktor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, Erdal Islamagić, v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcija za razvoj poslovanja i Medina Šehić, ovlaštena urednica Sportskog programa BHT1.


- Zahvaljujem se našem partneru BH Telecomu. Imamo odličnu sinergiju, vrlo uspješno na svim sportskim dešavanjima. Njemačka je perfektna u organizaciji i nema sumnje da će sva pažnja gledatelja biti usmjerena na ovaj događaj. Bez obzira na sve probleme u pripremi ovako zahtjevnog projekta, pomoć i učešće BH Telecoma je to sve olakšalo -  kazao je Karamehmedović. 

 

- Nakon Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara, ovo je najgledaniji sportski i tv sadržaj. Određeno vrijeme intenzivno radimo na pripremi ovog događaja. U studiju ćemo imati dobre, kvalitetne goste, rubrike... Vjerujm da nas mjesec dana čeka istinski spektakl. Također, određeni broj utakmica i reporterskih javljanja bit će i na BH radiju -  rekla je Šehić.

 

- BH Telecom potvrđuje svoju stratešku prednost i diferencira se od konkurencije pružajući gledaocima ekskluzivni sportski sadržaj. Mogu obećati da ćemo se i u narednom periodu potruditi da gledaocima donosimo najkvalitetniji tv sadržaj -  poručio je Islamagić. 

 

 

(DEPO PORTAL/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook