Spominjao i Putina

Skandalozne izjave Dodika: Ko želi dugoročnu stabilizaciju na Balkanu, podržat će mirni raspad BiH

Front12.04.24, 19:36h

Skandalozne izjave Dodika: Ko želi dugoročnu stabilizaciju na Balkanu, podržat će mirni raspad BiH
Dodik je rekao da se nedavno sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i da on uspješno brani interese Rusije i njenog naroda.

 

 

Ko želi dugoročnu stabilizaciju na Balkanu, podržaće proces mirnog raspada BiH, poručio je predsjednik RS u intervjuu za Grčku nacionalnu televiziju ERT.

 

- Oni kojima je do dugoročnih stabilizacija prilika na ovim prostorima, oni će podržati proces mirnog raspada BiH. I obrnuto, oni koji su za dugoročnu destabilizaciju, oni podržavaju nemogući eksperiment koji se zove BiH - istakao je Dodik.

 

Dodik se dotakao i navodnog ruskog uticaja na Balkanu.

 

- To je propaganda izmišljena od zapadnih zemalj, prije svih SAD, Velike Britanije i Njemačke, koji su se uvukli u sukob sa Rusijom preko Ukrajine. SAD sponzorišu produžetak tog rata i ogroman broj stradanja u toj zemlji. Oni kažu da Kosovo može biti samostalna država, i zato Albanci imaju pravo na svoju državu, a kada smo mi u pitanju, kažu da šutimo i budemo tamo. Maligni uticaj nema Rusija, već upravo te zemlje - naglasio je Dodik.

 

Dodik je ponovio da se nedavno sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i da on uspješno brani interese Rusije i njenog naroda.

 

- Putinu nije lako, jer i on smatra da je to sve isti narod. A što se tiče BiH, poštovaće svaki dogovor tri naroda. Rusija je suviše malo prisutna na Balkanu - naglasio je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook