"Što se petljaju oko vojske"

Zvizdić napravio zbrku svojim izjavama o dolasku NATO-a u BiH, Helez otkrio ko ustvari dolazi

Front11.04.24, 13:29h

Zvizdić napravio zbrku svojim izjavama o dolasku NATO-a u BiH, Helez otkrio ko ustvari dolazi
"To nije NATO jedinica, osim što je Francuska članica ovog vojnog saveza, pa se onda iz toga izvukao pogrešan zaključak"

 

 

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez je u kraćem razgovoru za Faktor demantovao državnog zastupnika Denisa Zvizdića koji je jučer objavio da u BiH uskoro dolazi jedan bataljon NATO-a.

 

- Istina je da u BiH stiže francuski bataljon, kao dio rezervnih snaga EUFOR-a. Ta informacija je plasirana tokom prošlosedmične zajedničke press konferencije s generalmajorom Laszloom Sticzom, komandantom EUFOR-a.

 

To nije NATO jedinica, osim što je Francuska članica ovog vojnog saveza, pa se onda iz toga izvukao pogrešan zaključak. Ne znam zašto se sada svi petljaju oko vojske - kaže Helez.

 

Kako naglašava, dolazak dodatne jedinice jeste vojna vježba Oružanih snaga BiH i EUFOR-a.

 

- U pitanju je velika vojna vježba. Svrha vježbe je da provjeri i pokaže sposobnost EUFOR-a da brzo dobije pojačanje i da rasporedi snage kako bi mogao garantovati nastavak sigurnosti i stabilnosti. Bit će velikog pokreta vojske i vozila, ali stanovnici BiH nemaju razloga za brigu. Pozivam ih da sve svoje aktivnosti obavljaju kao i inače - poručio je Helez.

 

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook