U subotu skup visokog rizika

Marić uoči gradskog derbija: Građani se mogu osjećati sigurno, policija će uraditi svoj dio posla

Hronika11.04.24, 12:54h

Marić uoči gradskog derbija: Građani se mogu osjećati sigurno, policija će uraditi svoj dio posla
Marić napominje da je osiguran dovoljan broj policijskih službenika koji će se pobrinuti da stanje javnog reda i mira bude na zadovoljavajućoj razini

 

 

Nogometaši Zrinjskog i Veleža u subotu od 16 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom igraju mostarski derbi u 26. kolu Premijer lige BiH. Kako je Feni rekao glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić, ova je utakmica proglašena skupom visokog rizika.

 

- Policijska uprava Mostar, koja je nositelj osiguranja, uradila je sigurnosnu prosudbu na terenu, temeljem koje je sačinjen plan osiguranja. Postupat će se 24 sata prije utakmice, do okončanja utakmice, odnosno dok se stanje sigurnosti javnog reda i mira ne stavi pod kontrolu – rekao je Marić.

 

Kako je naglasio, građani se mogu osjećati sigurno jer će policija uraditi svoj dio posla.

 

Marić napominje da je osiguran dovoljan broj policijskih službenika koji će se pobrinuti da stanje javnog reda i mira bude na zadovoljavajućoj razini. Svi izgrednici, odnosno počinitelji, kako Marić dodaje, bit će kažnjeni sukladno zakonskim propisima.

 

Govoreći o mogućem organiziranom dolasku navijačkih grupa iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, Marić je rekao da trenutno nemaju službenih informacija da će doći drugi, inozemni navijači, kako špekuliraju neki portali.

 

Podsjetimo, posljednjim napetostima u Mostaru doprinijela su dva incidenta, napad i premlaćivanje četvorice mladića u Stocu, gdje su jučer privedene još dvije osobe dok se radi na utvrđivanju identiteta ostalih sudionika, te oduzimanje navijačkih transparenata i napad skupine navijača na mladića u Mostaru, no taj slučaj nije prijavljen policiji.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook