Šest dana od priznanja

Ovo su tri razloga zbog kojih Dankino tijelo još uvijek nije pronađeno: Jedna policijska verzija posebno je užasna...

Hronika10.04.24, 09:29h

Ovo su tri razloga zbog kojih Dankino tijelo još uvijek nije pronađeno: Jedna policijska verzija posebno je užasna...
Nije se moglo naslutiti da je toliki monstrum. Vjerujte, da ga sada puste na slobodu, mještani bi mu sudili, rekao je jedan od susjeda

 

 

Šest je dana prošlo otkako je stigla potvrda da je nestala djevojčica Danka Ilić (2) u Srbiji ubijena, no još uvijek nije pronađeno njezino tijelo.
 

Osumnjičeni Dejan Dragijević i Srđan Janković udarili su je automobilom nakon što se ona udaljila iz dvorišta u kojem je bila s majkom i bratom, a zatim je Dragijević i ugušio djevojčicu. Tijelo su najprije bacili na deponij, a onda ga premjestili, no unatoč priznanju zločina ne žele reći gdje je ono sada.
 

Blic piše da postoje tri razloga zbog kojih tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno. To su smrt jednog osumnjičenika, njihova šutnja zbog gnjusne prirode zločina te želja da unatoč svemu izbjegnu zatvor.
 

1. Smrt jednog osumnjičenika

 

Brat ubojice, Dalibor Dragijević, bio je osumnjičen da je zajedno s ocem pomogao Dejanu u premještanju Dankinog tijela, no on je preminuo prije nego što je otkrio kamo su tijelo premjestili.
 

- Ostajemo bez jednog ključnog svjedoka, ali imamo dovoljno materijalnih dokaza. Svakako će se uzeti u obzir njegova izjava, rekla je načelnica policije Bojana Otović Pjanović.
 

2. Šutnja zbog gnjusne prirode zločina
 

Blic piše da postoji mogućnost da je priroda zločina zaista gnjusna pa osumnjičeni misle da bi im pronalazak tijela dodatno otežao situaciju.
 

- Ima tu još milion informacija koje još nismo iznijeli. Ne može se doprijeti do suvozača, da kaže gdje je prebacio tijelo s deponija. Posljednja neka naša verzija je da je nešto gnjusno učinio s tim tijelom, rekao je ranije načelnik UKP Ninoslav Cmolić.
 

3. Osumnjičeni žele izbjeći zatvor

 

Blic piše da je moguće da se osumnjičeni nekako nadaju da bi se ipak mogli spasiti doživotnog zatvora ako tijelo ne bude pronađeno. To ipak nije tako, rekao je odvjetnik Predrag Savić. Naime, ako Dankino tijelo ne bude pronađeno, moguće je procesuirati osumnjičene za teško ubojstvo na osnovu do sada prikupljenih dokaza kao što su njihovo priznanje, krv na automobilu i asfaltu i slično.
 

Podsjetimo, mještani sela Zlot kod Bora odakle je Dejan Dragijević, koji je osumnjičen da je s kolegom Srđanom Jankovićem počinio ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, tvrde da se promijenio i odao alkoholu nakon što mu je majka prije 20 godina zabranila da se oženi s djevojkom, javlja Kurir.
 

- Njegova majka Svetlana često je imala smjernice kako bi mu buduća supruga trebala izgledati, nijedna joj nije bila dobra. Dejan je prije 20 godina htio oženiti djevojku iz susjednog sela, ali je Svetlana to odbila, jer nije bila dobra ‘za kuću‘. Djevojka se nakon toga udala za drugog, a Dejan se propio, kažu mještani.
 

Vidjeli su ga da pije pivo ispred lokalne trgovine i na dan kad je nestala malena Danka.
 

- Pio je s mještanima ispred dućana, radio je to i njegov brat. Nije se ponašao drugačije, nego isto kao i prije. Nije se moglo naslutiti da je toliki monstrum. Vjerujte, da ga sada puste na slobodu, mještani bi mu sudili! Sada sam stariji čovjek i kad pomislim da je netko spreman uzeti to malo pile i zaklati ga, osudio bih ga. Pomno pratim vijesti i svaki novi podatak me naježi, rekao je jedan od susjeda.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook