obavijest u susjedstvu

Iznenada: Sa tržišta se povlače dva poznata začina koja skoro svi koriste, inspekcija utvrdila da sadrže...

Biznis Klub30.03.24, 08:50h

Iznenada: Sa tržišta se povlače dva poznata začina koja skoro svi koriste, inspekcija utvrdila da sadrže...
Oba proizvoda nisu u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani

 

 

 

Državni inspektorat Republike Hrvatske je zbog prisustva komadića plastike s tržišta povukao nekoliko serija Vegeta Maestro mlinca morske krupne jodirane soli od 100 grama. Riječ je o proizvodu koji proizvodi i na tržište stavlja Podravka d.d. Koprivnica. Također je povučen s tržišta Kotànyi “Morska sol, jodirana”, mlinac 92 g  zbog prisustva stranog tijela od poli(oksimetilena) (POM-a).


Proizvod Vegeta Maestro milnac nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, istaknuto je na stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.


Proizvod KOTÀNYI “Morska sol, jodirana”, mlinac nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, istaknuto je na stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.


Detalji i foitografije dostupni su na stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) te na stranicama proizvođača.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook