OŠTRA REAKCIJA UDRUŽENJA NA NEŠIĆEVE IZJAVE

Ministre, da imate imalo stida i srama... Bili su i gori od Vas, pa nisu uspjeli. Nećete ni Vi! Žalite se Vučiću!

Front02.03.24, 10:30h

Ministre, da imate imalo stida i srama... Bili su i gori od Vas, pa nisu uspjeli. Nećete ni Vi! Žalite se Vučiću!
Radite za druge, a ne za građane ove države. Bili su i gori od Vas, pa nisu uspjeli. Nećete ni Vi. Pozivamo visokog predstavnika za BiH, da zbog dosadašnjeg anidejtonskog djelovanja, smjeni ministra nesigurnosti Nenada Nešića. Živjela Bosna i Hercegovina, a ministar nesigurnosti neka se žali Aleksandru Vučiću - navodi se u saopćenju iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Udruženja Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa

 

 


Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa reagovali su na izjavu ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića da je „1. mart povod za rat, a ne Dan nezavisnosti“.


- Očito da 'naš' ministar sigurnosti slijedi Ćosićev narativ, ideologa srpske laži i uzrok srpskih genocida i etničkih čišćenja na kraju 20. stoljeća, definirao je laž pa je tako kazao: 'Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utješimo drugoga, lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bijedu, lažemo zbog  poštenja. Lažemo  zbog  slobode, laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno' – navode iz tih udruženja.


Podsjećaju ministra Nešića da pravosnažno međunarodno utvrđene činjenice kažu da je 1991. godine u Beogradu napravljen zločinački  poduhvat  od Slobodana Miloševića i srbijanskih dužnosnika, a u kojem su učestvovali i Karadžić, Krajišnik i dr., i napravljen je plan napada na Republiku BiH. Tako da je 9. januar 1992. godine ozvaničio već ranije pripremljeno zlo u Beogradu na  ovim prostorima.


- Pored toga ministre, brojne grobnice širom entiteta RS to govore, logori, porušene džamije u Banjoj Luci i širom entiteta i na kraju genocid. Sve je to ministre presuđeno od sudova UN i drugih međunarodnih sudova. Da imate imalo stida i srama, ne prema narodu nad kojim je počinjen genocid, već prema narodu kojem pripadate, sramili bi ste se kakvu im zaostavštinu ostavljate i kakve će posljedice imati zbog Vaše bahatosti. Vi ste u stvari  ministar nesigurnosti, jer se ne bavite poslom za koji vas plaćamo – navodi  se u saopćenju.


Iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Udruženja Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa poručuju Nešiću da, od kada je on ministar, nikada sigurnosno stanje nije bilo gore.


- Na sve strane imamo ubistva, napade na povratnike a Vi kao ministar se bavite stvarima koje nisu u Vašoj nadležnosti. Radite za druge, a ne za građane ove države. Bili su i gori od Vas, pa nisu uspjeli. Nećete ni Vi. Pozivamo visokog predstavnika za BiH, da zbog dosadašnjeg anidejtonskog djelovanja, smjeni  ministra nesigurnosti Nenada Nešića. Živjela Bosna i Hercegovina, a ministar nesigurnosti neka se žali Aleksandru Vučiću, sa kojim se slika u vrijeme izbora u Srbiji – navodi se u saopćenju iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Udruženja Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook