lijepa poruka s one strane drine

Mladi srbijanski pisac čestitao Dan nezavisnosti BiH: 'Bosanci, hvala vam na tome što ste prije svega ljudi!'

Hronika01.03.24, 19:59h

Mladi srbijanski pisac čestitao Dan nezavisnosti BiH: 'Bosanci, hvala vam na tome što ste prije svega ljudi!'
U ljudima nikada nisam tražio Srbe, Hrvate, Bosance, nego čovjeka. I tamo gdje ga nađem ostajem s njim zauvijek. A u Bosni i Hercegovini sam ih našao puno - poručio je ovaj mladi pisac

 

 

Srbijanski pisac Stefan Simić čestitao je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. On je na svom FB profilu objavio simboličan tekst, kojim je oduševio skoro sve svoje pratioce na ovoj društvenoj mreži.


- Skupljam zastave bivših nam država u svojoj sobi iznad radnog stola. Kada već nema jedne, jugoslavenske, ima nas koji je živimo i dalje, ne samo u srcu.


Bosno i Hercegovino, sretan ti Dan nezavisnosti. Mada bih bio najsretniji da svi slavimo i 29. novembar. Ne zbog prošlosti, nego budućnosti u kojoj vjerujemo da možemo zajedno.


Ne mora u jednoj državi, ali može u južnoslavenskoj duši koja nas sve spaja. I da nije najvažnije odakle smo, nego ko smo i šta smo kao ljudi. U ljudima nikada nisam tražio Srbe, Hrvate, Bosance, nego čovjeka. I tamo gdje ga nađem ostajem s njim zauvijek. A u Bosni i Hercegovini sam ih našao puno. 


Hvala vam na tome što ste prije svega ljudi - napisao je Simić u svojoj FB poruci.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook