Obavještenje iz GRAS-a

Javni gradski prijevoz u KS 1. marta odvijat će se prema prazničnoj šemi rada

Hronika29.02.24, 11:51h

Javni gradski prijevoz u KS 1. marta odvijat će se prema prazničnoj šemi rada
Prevoz na Bjelašnicu tokom marta obavljat će se subotom, nedjeljom i praznikom s polascima: Franje Račkog (9.00 sati), Ilidža (09.20 sati), Bjelašnica (16.30 sati).

 

 

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u petak, 1. marta javni gradski prevoz putnika u Kantonu Sarajevo na svim vidovima prevoza odvijat će se prema prazničnoj odnosno nedjeljnoj šemi rada, saopćeno je iz KJKP "Gras". 

 

Navode da će i na autobuskoj liniji br. 44 Franje Račkog - Bjelašnica od petka, 1. mrata povratak s Bjelašnice biti pomjeren sa 15.30 na 16.30 sati.

 

Dakle, prevoz na Bjelašnicu tokom marta obavljat će se subotom, nedjeljom i praznikom s polascima: Franje Račkog (9.00 sati), Ilidža (09.20 sati), Bjelašnica (16.30 sati).

 

Cijena prevoza za odrasle u jednom pravcu iznosi 4,30 KM, dok povratna karta košta 7,40 KM. Cijena prevoza za djecu u jednom pravcu iznosi 3,20 KM, a povratna karta košta 5,30 KM.

 

KJKP "Gras" obavještava korisnike da će, u skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog provođenja mjera osiguranja bezbjednog održavanja fudbalske utakmice između FK Željezničar i FK Sarajevo u nedjelju, 3. marta u vremenu od 15.00 do 22.00 sata doći do privremene obustave saobraćaja u ulici Zvornička (od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića) a što će uzrokovati i obustavu trolejbuskog saobraćaja osim na relaciji Otoka - Dobrinja.

 

Dakle, u vrijeme navedene obustave saobraćaja, trolejbusi će saobraćati samo na relaciji Otoka - Dobrinja. Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navednoj ulici u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu, navode iz Službe za odnose sa javnošću KJKP "Gras".

 

KJKP "Gras" obavještava također sve kategorije korisnika da će dopuna elektronskih kartica za javni gradski prevoz za mart početi u ponedjeljak, 4. marta, a njihova dopuna za prethodni mjesec važi do 12. marta.

 

Dopuna elektronskih kartica za penzionere vrši se za jedan mjesec, a prilikom dopune potrebno je donijeti posljednji ček od penzije, elektronsku karticu i ličnu kartu na uvid.

 

Iz Gras-a napominju da penzionerima sa najnižim iznosom penzije dopuna elektronskih kartica iz novembra 2023. godine važi do 30. aprila ove godine.

 

Učenicima osnovnih i srednjih škola, te redovnim studentima dopuna elektronskih kartica iz februara važi do 30. juna ove godine, a učenici i studenti koji prethodni mjesec nisu izvršili dopunu mogu to učiniti na svim prodajnim mjestima Gras-a.

 

Korisnici koji plaćaju dopunu elektronskih kartica dužni su sačuvati račun o izvršenoj dopuni, dok učenici srednjih škola, redovni studenti i penzioneri sa najnižim iznosom penzije trebaju sačuvati potvrdu za prevoz koju dobiju prilikom dopune elektronskih kartica, a radi neometanog korištenja prevoza kod oba prevoznika.

 

Korisnici javnog gradskog prevoza koji posjeduju elektronske kartice obavezni su prilikom svakog ulaska u vozilo izvršiti validaciju svoje vožnje, dakle potrebno je karticu prisloniti na validator u vozilu kako bi imali ispravnu voznu kartu, odnosno plaćenu vožnju.

 

Dopuna elektronskih kartica vrši se na prodajnim mjestima Gras-a: Ćumurija, Otoka, Ilidža, Dobrinja, Nedžarići, Hadžići i Vogošća.

 

Prodajna mjesta Ćumurija, Otoka i Ilidža radnim danima od 4. - 7. marta radit će produženo od 07.00 - 16.30 sati, a od 11. marta do kraja mjeseca od 07.00 - 15.00 sati. Prodajna mjesta Dobrinja, Nedžarići, Hadžići i Vogošća rade radnim danima od 07.00 - 15.00 sati, navodi se u saopćenju KJKP "Gras". 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook