nazire li se kraj

Trojka "slomila" Dodika? Popušta li SNSD kako bi BiH napravila korak ka otvaranju pregovora sa EU?

Front28.02.24, 14:55h

Trojka
Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak kaže kako je dobio informacije da je Dodik pristao da sjedište Apelacionog vijeća bude u Istočnom Sarajevu

 

 

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, u današnjem obraćanju medijima izjavio je da ima informacije kako je SNSD spreman popustiti i prihvatiti prijedlog Trojke da sjedište Apelacionog vijeća bude i Istočnom Sarajevu.


- Dobili smo informaciju iz Sarajeva da je SNSD spreman da popusti i da sjedište Apelacionog vijeća bude u Istočnom Sarajevu, kazao je.


Kako prenosi Oslobođenje, ranije je upravo sjedište Apelacionog vijeća bilo kamen spoticanja između Trojke i SNSD-a, s obzirom da je SNSD insistirao da sjedište bude u Banjoj Luci, dok je Trojka predlagala Istočno Sarajevo. 


Upravo sjedište Apelacionog vijeća koči usvajanje Zakona o sudovima, što je jedan od najvažnijih uslova za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom.


Kritikovao je Crnadak i položaj manjeg bh. entiteta u Evropi i svijetu, kazavši da je RS u najvećoj međunarodnoj izolaciji.


- Naravno da niko nema ništa protiv posjeta Rusiji i Bjelorusiji, ali se postavlja pitanja zašto se delegacije RS nisu razmilile po Evropi da lobiraju za naše interese i nastavak evropskog puta, rekao je Crnadak.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook