VIDEO/ izbor za pjesmu Eurovizije

'Rim Tim Tagi Dim' je pjesma ovogodišnjeg pobjednika Dore: Kako vam se dopada predstavnik Hrvatske

Showbizz26.02.24, 08:52h

'Rim Tim Tagi Dim' je pjesma ovogodišnjeg pobjednika Dore: Kako vam se dopada predstavnik Hrvatske
Baby Lasagna pobjednik je Dore 2024. prema glasovima publike, a pjesma “Rim Tim Tagi Dim” osvojila je ukupno 321 bod, od čega čak 247 od glasova publike


Baby Lasagna pobijedio je u nedjelju navečer na hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije Dora pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" i predstavljat će Hrvatsku u maju na Eurosongu u švedskom Malmöu.

 

Baby Lasagna pobjednik je Dore 2024. prema glasovima publike, a pjesma “Rim Tim Tagi Dim” osvojila je ukupno 321 bod, od čega čak 247 od glasova publike.

 

Autor i izvođač pjesme, pravoga imena Marko Purišić, nastupio je uz dvoje plesača odjeven u kostim na kojemu se ističu veliki napuhani rukavi, dok je scenografijom dominirala vatra.

 

Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije, Dora, prvi je put umjesto u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji održan u studiju Anton Marti, u zgradi Hrvatske radiotelevizije na zagrebačkom Prisavlju, gdje se u finalnoj večeri predstavilo 16 izvođača.

 

 

Prestižnu statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, pobjedniku su uručili Zoran Prodanović Prlja i Damir Martinović Mrle, članovi grupe Let 3 koja je pobijedila na prošlogodišnjem natjecanju.

 

O najboljima u polufinalnim večerima odlučivali su isključivo gledatelji televotingom (sms i pozivi), a u finalu podjednako glasovi ocjenjivačkih sudova i glasovi gledatelja.

 

Uz četiri hrvatska žirija iz HRT-ovih centara: Zagreb, Split, Rijeka i Osijek, ove su godine o pobjedniku odlučivala i četiri međunarodna žirija iz država sudionica Eurovizije – Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda.

 

Svaki ocjenjivački sud imao je tri člana, a činili su ih glazbeni profesionalci, skladatelji, glazbeni kritičari i producenti.

 

Drugo mjesto zauzeo je Vinko s pjesmom “Lying Eyes” koja je osvojila ukupno 82 boda, dok je na trećem mjestu pjesma “Babaroga” grupe Let 3 sa 79 bodova.

 

(N1.hr/DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook