Pjevačica otkrila detalje

Istina o promjeni imena i prelasku na islam: 'Zbog dečka ne bih čarape promijenila, a kamoli vjeru...'

Showbizz25.02.24, 12:28h

Istina o promjeni imena i prelasku na islam: 'Zbog dečka ne bih čarape promijenila, a kamoli vjeru...'
"Ja jesam bila krštena, s tim što ja nikada nisam bila vjernik. Moji su slave slavili, a ja sam uvijek govorila mojima da ne vjerujem u čika Boga"

 

 

Dunja Ilić eksluzivno, nakon deset godina medijske ilegale, prvi put u emisiji "Nije sve tako crno" autora i voditelja Jovane Matić Đokić otkriva detalje svog života o kojima je do sada ćutala, piše Kurir.

 

Tokom decenije pauze preživjela je mnogo toga, od borbe sa alkoholom, smrti najvoljenijih, burnog ljubavnog života. Promjenila je vjeru, ime, ali i mnoge gradove i države, a onda je odlučila da se vrati. Sve o turbulentnom životu Dunja otkriva za Kurir i staje na put svim nagađanjima.

 

- Podnijela sam zahtjev za promjenu imena i sada je to proces. Čekam da u zvaničnim dokumentima budem Ajla Begović, kao što sam upisana na Instagramu. Ajla znači "mjesečinom obasjana". Kad sam prihvatala islam, imala sam pravo da izaberem ime, ne moraš da mijenjaš svoje ime ukoliko nije uvrjedljivo po vjeri. Moje ime Dunja nikako nije uvrjedljivo. Čak ima Dunja pjevačica, Dunja Fazlić u Bosni, ima dosta Dunja koje su islamske vjeroispovesti. Sam taj čin preuzimanja vjere je bio ekstravagantan, pa je bilo previše odmah i ime, tako da nekako nisam skupila hrabrosti 14 godina da to uradim, a bila mi je želja. A inače, izvinjavam se svim Dunjama, ali ja ne podnosim organski ime Dunja. Znači meni je to jedno od najgorih "Dunja" i "Anastasija". Izvinjavam se svim Dunjama i Anastasijama - govorila je Ajla i otkrila detalje promjene vjere:

 

- Ja jesam bila krštena, s tim što ja nikada nisam bila vjernik. Moji su slave slavili, a ja sam uvijek govorila mojima da "ne vjerujem u čika Boga". Tako sam zvala to tada kad sam bila mala. I negdje sa 16 godina sam se zainteresovala za islam. Imala sam puno prijatelja muslimana i krenula sam dosta da čitam o tome. Krenula sam da vjerujem u nešto i samim tim sam prihvatila tu vjeru. Ništa ja nisam prodala, nisam ja bila ikada pravoslavne vjere, pa prešla u drugu. Totalni hit su bili navodi da sam zbog dečka to uradila. Ja zbog dečka ne bih čarape promijenila na kamoli vjeru. Prihvatila sam ono u šta zaista vjerujem. Ne krivim nikoga, ne osuđujem nikoga, neka veruju ljudi u točak ako žele to nije moja stvar. Vjerujte u šta želite dok to nekoga ne ugrožava i osim ako to nije neki kult, sekta ili tako nešto... - rekla je.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook