Ne predviđaju odgovarajući nivo povrata

Zatvara se Pepco: Popularni lanac sa niskim cijenama stavlja katanac na čak 73 prodavnice

Biznis Klub22.02.24, 10:48h

Zatvara se Pepco: Popularni lanac sa niskim cijenama stavlja katanac na čak 73 prodavnice
U oktobru je Pepco rekao da će usporiti svoj program otvaranja prodavnica kako bi se usredsredio na obnovu profitabilnosti

 

 

Evropski diskontni maloprodajni lanac Pepco Group objavio je da će napustiti austrijsko tržište, navodeći da ne očekuje zadovoljavajuće financijske rezultate u toj zemlji, piše Blic.

 

"Grupa je danas zaključila da će prekinuti svoje operacije u Austriji jer ne predviđa da će austrijsko tržište dostići odgovarajući nivo povrata”, navedeno je u regulatornoj prijavi kasno u ponedjeljak, prenosi Reuters.
 

Vlasnik brendova Pepco, Poundland i Dealz, koji je kotiran na Varšavskoj berzi i koji je imao ukupno 4832 trgovine, ušao je na austrijsko tržište 2021. i upravlja sa 73 prodavnice u zemlji.
 

U oktobru je Pepco rekao da će usporiti svoj program otvaranja prodavnica kako bi se usredsredio na obnovu profitabilnosti, ali da i dalje planira da otvori najmanje 400 novih prodavnica u 2023/24.
 

Pepco je rekao da će izlazak iz Austrije poboljšati novčani tok grupe i osnovnu profitabilnost za 2024. i dodao da će im to omogućiti fokusiranje na druga tržišta na kojima mogu da generišu veće povrate.
 

Takođe su istakli da odluka ne utiče na njihovu postojeću strategiju rasta u zapadnoj Evropi ni na poslovne operacije u drugim zemljama.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook