Pilav potpisao otkaz

Sebija Izetbegović je od danas penzionerka, a na Poljine joj stiže i fina otpremnina

Hronika20.02.24, 13:42h

Sebija Izetbegović je od danas penzionerka, a na Poljine joj stiže i fina otpremnina
Ona je, podsjećamo, u decembru prošle godine potpisala ugovor nakon smjene s pozicije generalne direktorice i trebala je nastaviti raditi u KCUS-u, kao ljekar specijalista u Klinici za ginekologiju i akušerstvo

 

 

Sebija Izetbegović, smijenjena direktorica KCUS-a koja je početkom prošle sedmice dala otkaz u ovoj zdravstvenoj ustanovi, od danas je zvanično postala penzionerka.


Kako saznaje Avaz, vršilac dužnosti direktora Alen Pilav jutros je potpisao njen zahtjev za prijevremenim penzionisanjem, koji je podnijela početkom prošle sedmice.


Ide isplata 


Ono što je posebno izazvalo pažnju je to da je Sebija Izetbegović tražila i isplatu otpremnine.


Naime, nakon bolovanja i godišnjeg odmora koji je iskoristila u cijelosti, Izetbegović je u ostavci navela da odlazi u prijevremenu penziju i da traži zakonsku isplatu otpremnine.


Ona je, podsjećamo, u decembru prošle godine potpisala ugovor nakon smjene s pozicije generalne direktorice i trebala je nastaviti raditi u KCUS-u, kao ljekar specijalista u Klinici za ginekologiju i akušerstvo.


Bila na bolovanju


No, nakon bolovanja i odmora, odlučila se da ide u penziju i izbjegne to da ima šefa nad glavom, tvrdi Avaz.


Prema Pravilniku ove zdravstvene ustanove, otpremnina iznosi pet posljednjih plaća. Od tih pet plaća ona je tri primila kao direktorica, odnosno u iznosu od 7.036 KM, dok je posljednje dvije plaće primila na novom radnom mjestu. U svakom slučaju, iznos njene otpremnine će biti najmanje 30.000 KM.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook