Greška ili...?

Lumiwings više ne prodaje karte za Tuzlu

Biznis Klub20.02.24, 10:36h

Lumiwings više ne prodaje karte za Tuzlu
Plasirala se neslužbena informacija da se radi o tehničkom održavanju stranice i da će ista proraditi u ponedjeljak 19.2. no to se nije desilo

 

 

Jako se čudna stvar dešava sa Lumiwingsom u Tuzli. Kompanija prodaje letove još samo na letu za Maastricht 20.2, a nakon toga za svih 6 destinacija iz Tuzle (Esbjerg, Hamstad, Istanbul, Maastrcht, Saarbrucken i Stockholm) ne može se kupiti karta. Na stranici ili piše „sold out“ (što nije moguće, naročito ne za svih mjesec i po) ili „no flights were found“, piše portal Zamaaero.

 

Plasirala se neslužbena informacija da se radi o tehničkom održavanju stranice i da će ista proraditi u ponedjeljak 19.2. no to se nije desilo. Konačno Lumiwings i dalje potpuno normalno prodaje karte iz Foggije za sve destinacije u februaru i martu mjesecu.


To znači ili da se Lumiwings povlači iz Tuzle ili ima problema sa sistemom prodaje. A ako je ovo drugo to je krajnje neprihvatljivo, pošto potencijalni putnici ne mogu kupiti karte koje su za tek 2 i više dana. I onda se ne treba čuditi zašto je load faktor na ovim letovima toliko nizak.

 

Direktor Aerodroma Tuzla Dževad Halilčević je za Zamaaero ekskluzivno rekao da su u stalnom kontaktu sa kompanijom i da se radi o grešci u sistemu prodaje. Haličević je rekao da su u istinski stalnoj borbi oko opstanka linija, borbi za svakog putnika, te da nastoje sa Lumiwingsom iznaći načina da zadrže letove od ljetnog reda letenja, te čak i povećaju broj linija i frekvencija. Haličević smatra da Lumiwings neće otići iz Tuzle ni nakon ljetnog reda letenja, a kamoli sada, no kaže da, nažalost, danas više ne mogu biti sigurni ni u šta. Haličević tvrdi da se karte i dalje prodaju preko agencija, te aerodromske službe prodaje, iako se ne prodaju preko internetske stranice Lumiwingsa.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook