od aprila i maja

Odlične vijesti sa bh. aerodroma, uskoro letovi na top destinacije

Biznis Klub18.02.24, 09:58h

Odlične vijesti sa bh. aerodroma, uskoro letovi na top destinacije
SkyAlps iduće godine planira daljnje širenje u regiji otvaranjem baze u Mostaru i uvođenjem letova za Stuttgart, Beč, Napulj, Palermo i Kataniju, rekao je generalni direktor Aerodroma Mostar Marko Đuze

 

Talijanski prevoznik SkyAlps ovog ljeta proširuje svoju prisutnost u regiji pokretanjem šest novih linija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Osim toga, ima planove za daljnji rast svojih operacija u regiji 2025. godine.

 

Kompaniji su nedavno odobrene subvencije za pokretanje letova iz Mostara za Veronu, Rim, Minhen i Bari, koji će započeti krajem aprila i početkom maja.

 

Mostar ima ogroman potencijal u usporedbi s drugim zračnim lukama. Nadam se da će kvalitet turista koje ćemo prevoziti ispuniti očekivanja svih. Ovo je, vjerujem, tek početak plodne višegodišnje saradnje- rekao je Alex Spinato, generalni direktor SkyAlpsa za zrakoplovstvo i operacije.


SkyAlps iduće godine planira daljnje širenje u regiji otvaranjem baze u Mostaru i uvođenjem letova za Stuttgart, Beč, Napulj, Palermo i Kataniju, rekao je generalni direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel.

 

SkyAlps također planira otvoriti letove između Verone i Zadra počevši od 15. juna, koji će letjeti jednom sedmično do 7. septembra. Oni će nadopuniti postojeće sezonske letove između Bolzana i Brača.

 

Prijevoznik će ovo ljeto održavati dvadeset redovitih letova sedmično u i iz regije, udvostručivši svoje operacije u odnosu na prošlu godinu. Također će održavati niz chartera.

 

SkyAlps je započeo s radom u junu 2021., u početku je pokrenuo letove kao virtualni zračni prevoznik dok nije dobio vlastiti certifikat zračnog prevoznika u januaru 2023.

 

Prevoznik planira više nego udvostručiti svoju flotu Dash 8 na četrnaest aviona tokom sljedeće godine, što će mu omogućiti daljnji rast. Prošle godine avioprevoznik je planirao ući na slovensko tržište s letovima iz Bolzana, Napulja i Pise za Maribor, no usluge su otkazane prije lansiranja zbog niske potražnje, izvijestio je Ex-Yu Aviation News.

 

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook