filmska priča

Ko je lijepa supruga Alekseja Navaljnog? Zaljubili se na prvi pogled prije 25 godina, do zadnjeg dana borila se za njega

ŽENA iN16.02.24, 18:16h

Ko je lijepa supruga Alekseja Navaljnog? Zaljubili se na prvi pogled prije 25 godina, do zadnjeg dana borila se za njega
Par je vezu započeo 1999. godine nakon što su se zaljubili na prvi pogled na ljetovanju u Turskoj, nekoliko godina kasnije stali su pred oltar, a sve ostalo je povijest

 

 

 

Najjači ruski opozicijski političar Aleksej Navaljni preminuo je u dobi od 47 godina u zatvoru na sjeveru Rusije, a do zadnjeg dana života najveća potpora bila su mu njegova djeca i supruga Julia Navaljni.


Julia se s Aleksejem često pojavljivala u javnosti i nije krila koliko ga voli, a nakon što mu je prije četiri godine naglo pozlilo na letu iz Sibira, zbog čega je završio u bolnici u Omsku, ona se istog trenutka zaputila k njemu čim je čula tu vijest. Aleksej je potom 20. kolovoza 2020. godine avionom bio prebačen u Njemačku, gdje su njegovi novi nalazi pokazali da je bio otrovan nervnim otrovom, a ona je cijelo vrijeme dok se liječio bila s njim, prenosi Dnevnik.hr.


Par je vezu započeo 1999. godine nakon što su se zaljubili na prvi pogled na ljetovanju u Turskoj, nekoliko godina kasnije stali su pred oltar, a sve ostalo je povijest.


Godine 2008. on je pokrenuo blog LiveJournal koji se kasnije emitirao putem YouTubea, pratilo ga je četiri milijuna ljudi, a Julia mu je bila najveći oslonac. Pojavljivala se s njim na mnogim protestima, nije ga napustila ni nakon što su ga nekoliko puta bili uhitili. U braku su dobili kćer Dariju koja je studirala na sveučilištu Stanford i sina Zahara koji u Moskvi pohađa državnu školu.


Julia je bila glavna zvijezda 95. dodjele Oscara koja je održana prošle godine, a na kojoj je dokumentarni film "Navaljni" nagrađen tom prestižnom filmskom nagradom u kategoriji Najbolji dokumentarni film. Tamo se pojavila u pratnji Darije i Zahara, kao i članova filmske ekipe.


Osim što je plijenila pažnju svojom ljepotom, dodatnu je pozornost privukla govorom i javnom osudom Moskve zbog invazije na Ukrajinu i pokušaj atentata na njezinog supruga 2020. godine. Njezina kći Darija tom je prilikom priznala kako joj nije bilo nimalo lako doći na dodjelu, ali da je njezin otac Aleksej na tome inzistirao.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook