20. i 30. januar

Najnagrađivanija predstava u regionu 'Što na podu spavaš' u dva termina na sceni NPS

Kultura24.01.24, 12:28h

Najnagrađivanija predstava u regionu  'Što na podu spavaš' u dva termina na sceni NPS
Za oba izvođenja ostao je ograničen broj ulaznica, te ovim putem iz Narodnog pozorišta Sarajevo pozivaju publiku da na vrijeme rezervišu i kupe svoje ulaznice

 


Predstava “Što na podu spavaš” autora Darka Cvijetića, u režiji i dramatizaciji Kokana Mladenovića, bit će izvedena u ponedjeljak  29. i u utorak 30. januara u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.  

 

Za oba izvođenja ostao je ograničen broj ulaznica, te ovim putem iz Narodnog pozorišta Sarajevo  pozivaju publiku da na vrijeme rezervišu i kupe svoje ulaznice

 

“Što na podu spavaš” je koprodukcijski projekat Narodnog pozorišta Sarajevo, Scene MESS, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba.
U predstavi igraju: Merima Lepić Redžepović, Aldin Omerović, Saša Krmpotić, Maja Izetbegović, Sven Šestak, Tena Nemet Brankov, Ivan Grčić, Nikola Baće, Aleksandra Pleškonjić, Darko Radojević, Stevan Uzelac, Igor Pavlović i Darko Cvijetić.

 

Dramatizaciju potpisuju Kokan Mladenović, Mina Petrić, Darko Cvijetić, Dubravko Mihanović i ansambl predstave, dramaturzi su Mina Petrić i Dubravko Mihanović, scenografkinja je Marijela Hašimbegović, kostimska rješenja uradila je Marita Čopo, autorica muzike je Irena Popović Dragović, dok je saradnica za scenski pokret Amila Terzimehić.

 

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook