ZAJEDNO U VJEČNOSTI

Ryan O‘Neal pokopan pored svoje dugogodišnje ljubavnice: Plavokosu ljepoticu preoteo je njenom mužu

Nedjeljni magazin24.12.23, 16:17h

Ryan O‘Neal pokopan pored svoje dugogodišnje ljubavnice: Plavokosu ljepoticu preoteo je njenom mužu
Bivši holivudski par bio je u burnoj vezi gotovo tri decenije, ona je umrla 24. juna 2009. od raka, u dobi od 62 godine

 

 

Slavni glumac Ryan O‘Neal pokopan je jučer pored svoje dugogodišnje ljubavnice Farah Fawcett na groblju Westwood Memorial Park u Los Angelesu.


Za Oscara nominirani 82-godišnji glumac umro je u Los Angelesu 8. prosinca od kongestivnog zatajenja srca, a na ekskluzivnim fotografijama koje donosi DailyMail.com vidi se oko 25 ljudi prisutnih na njegovoj sahrani, uključujući bivšu suprugu, Leigh Taylor-Young, i njihovog sina, Patricka O‘Neala te Fawcettinu najbolju prijateljicu Alanu Stewart.


Burna veza


Sprovod je počeo u 11 ujutro kratkom ceremonijom unutar kapelice na groblju, a zatim je O‘Nealov lijes u boji sekvoje odnesen na njegovo posljednje počivalište pored njegove dugogodišnje partnerice Fawcett, prenosi Jutarnji.hr.


Bivši holivudski par s A liste bio je u burnoj vezi gotovo tri desetljeća dok ona nije umrla 24. lipnja 2009. od raka, u dobi od 62 godine.


O‘Neal je bio najpoznatiji po svojim filmovima iz 1970-ih, među kojima je i "Mjesec od papira", u kojem glumi njegova kćer Tatum. Hvaljeni film koji je režirao Peter Bogdanovich, donio je mladoj djevojci Oscara za najbolju sporednu glumicu kada je imala samo 10 godina. I tako je rođena zvijezda koja je tijekom produkcije navršila devet godina, i postala najmlađom osobom koja je ikada osvojila natjecateljskog Oscara.


Također je radio s nekim od najvećih ženskih zvijezda svog vremena kao što je Barbra Streisand u filmovima "What‘s Up, Doc?" i "Main Event", i Marisom Berenson u "Barryju Lyndonu".


Streisand je odala počast pokojnoj zvijezdi na X-u, ranije poznatom kao Twitter, nakon što je čula tužnu vijest o Ryanovoj smrti i podijelila staru crno-bijelu fotografiju para.


Glumica je također napisala: "Tako je tužno čuti vijest o smrti Ryana O‘Neala. Zajedno smo snimili dva filma, What‘s Up, Doc? i Main Event. Bio je zabavan i šarmantan i ostat će zapamćen".

 

ryan-o-neal


Počast slavnom glumcu


Njegov sin Patrick objavio je podužu poruku s fotografijom plaže u zalasku sunca.


"Ovo je jako teško za moju suprugu Summer i mene, ali podijelit ću neke osjećaje da vam dam dojam o tome koliko je on sjajan čovjek. Moj otac Ryan O‘Neal uvijek je bio moj heroj. Ugledao sam se na njega i uvijek je bio veći od života. Kad sam rođen 1967. moj je tata već bio TV zvijezda u seriji Gradić Peyton. Tamo je upoznao moju mamu Leigh Taylor-Young, a oko 9 mjeseci kasnije (dodajte ili oduzmite jedan ili dva spoja) ja sam rođen. Moj tata postao je međunarodna filmska zvijezda s Ljubavnom pričom početkom 1970-ih, desetljeće koje je potpuno uništio glumeći u filmovima kao što su What‘s Up Doc?, Mjesec od papira, Barry Lyndon, A Bridge Too Far, The Main Event i The Driver. On je holivudska legenda. Točka. Nagli razvoj imena Ryan može se pratiti unazad do mog oca. To je činjenica. Bio je Rodney Harrington u Gradiću Peyton 3 dana u tjednu (glumio je u 500 epizoda tijekom 5 godina), a onda je naravno ime Ryan doseglo vrhunac nakon Ljubavne priče (film koji je spasio Paramount Studios i mom tati donio zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih)", napisao je.


Četvero djece i petero unučadi


Sharon Stone također je odala počast pokojnom glumcu crno-bijelom fotografijom O‘Neala iz njegovih poznih godina. "S dubokom tugom objavljujem ovo. RIP Ryan O‘Neal", napisala je i dodala emoji srca.


Ryan je bio poznat po svojoj visokoprofilnoj vezi s glumicom iz Charliejevih anđela Farrah Fawcett koja je trajala desetljećima, no nikada se nisu vjenčali. Njih su dvoje bili partneri od 1979. do 1997., a O‘Neal je plavokosu ljepoticu preoteo njezinom suprugu, Leeju Majorsu.

 


Iza Ryana je ostalo četvero djece: Tatum O‘Neal i Griffin O‘Neal koje ima s Joannom Moore, Patrick O‘Neal s Leigh Taylor-Young i Redmond James Fawcett O‘Neal s Fawcett. A zvijezda ima petero unučadi.


Ryan O‘Neal je rođen u Los Angelesu, a glumom se počeo baviti 1960-ih.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook