apel vozačima

Kolaps na bh. cestama: Susnježica, snijeg, poledica, odroni, kolone i na graničnim prelazima...

Hronika10.12.23, 17:02h

Kolaps na bh. cestama: Susnježica, snijeg, poledica, odroni, kolone i na graničnim prelazima...
Otežan je i saobraćaj u Bosni i Hercegovini usljed snijega koji je počeo padati u popodnevnim satima

 

 


Na putevima u Bosni i Hercegovini danas se saobraća usporeno, po mokrom i klizavom kolovozu, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).


Otežan je i saobraćaj u Bosni i Hercegovini usljed snijega koji je počeo padati u popodnevnim satima.


U višim planinskim predjelima pada susnježica ili snijeg i ponegdje se zadržava na kolovozu. Izdvajaju putne pravce: Sarajevo – Rogatica (Romanija), Trnovo – Foča (Rogoj), Sarajevo – Tuzla (Karaula), Bihać – Bosanski Petrovac (Ripač), Bosanski Petrovac – Drvar (Oštrelj), Koprivnica – Bugojno – Kupres – Livno, Jablanica – Blidinje – Posušje, Blidinje – Tomislavgrad i Glamoč – Mlinište.


Skreću pažnju i na odrone kamenja na kolovoz. Zbog većeg odrona, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Crna Rijeka – Jajce, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.


Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.


Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica – Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik – Bugojno (preko Rostova), Bilješevo – Lašva, Ključ – Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići – Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.


Pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Dubica i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.


Fotografije možete pogledati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook