VIDEO/ SRBIJA BRUJI O NOVOM PREDSJEDNIKOVOM SPOTU

Pjesma koju Vučić pjeva u kolima je zabranjena, slavi ubijanje policije od strane teških kriminalaca... Greška ili ne?!

Front09.12.23, 18:01h

Pjesma koju Vučić pjeva u kolima je zabranjena, slavi ubijanje policije od strane teških kriminalaca... Greška ili ne?!
Ne zna se šta je strašnije – da je znao pa pjeva, ili da uopšte nije imao pojma o čemu ova jeziva pjesma govori?!

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je novi spot na svom nalogu na TikToku. Na snimku Vučić, dok vozi kola, uključuje radio i počinje da igra. Međutim, korisnici društvenih mreža prepoznali su da je u pitanju pjesma "Rap das Armas", koja je u Brazilu zabranjena jer glorifikuje ubijanje policajaca u favelama.


Vučić, koji odnedavno aktivno koristi mrežu TikTok, objavio je spot u kome obilazi autoput hvaleći uspjehe stranke čiji je donedavno bio predsjednik.


Ali, na početku tog spota, šef države uključuje radio i počinje da igra uz dio piesme „Parapapapa“, za koji korisnici društvenih mreža navode da je u pitanju onomatopeja, tačnije oponašanje pucanja na policiju.

 


U pitanju je piesma koja je u Brazilu zabranjena, upravo iz tog razloga – što promoviše nasilje nad snagama reda i zakona. Piesma je postala veoma popularna u toj zemlji zahvaljujući filmu Elitna jedinica (Elite Squad).


Govori o specijalnoj jedinici policije koja svakodnevno upada u favele kako bi hapsila narko-dilere, ali i o oružju koje je popularno među dilerima, kao i o sukobima između dilera i policije.


Pjesmu izvode MC Sidinjo i MC Doka, dvoje pratilaca proibidão stila – koji je zakonski zabranjen zbog veličanja kriminalnih aktivnosti.

 


Stoga, ova pesma uprkos popularnosti, nikad nije puštana na brazilskim radio-stanicama, dok je nakon dve nedelje izbačena i s filmskog kompakt-diska.


Kako navodi Nova.rs, veliko je pitanje da li je predsjednik Srbije uopšte išta znao o pjesmi koju tako radosno pjevuši. Zapravo, ne zna se šta je strašnije – da je znao pa pjeva, ili da uopšte nije imao pojma o čemu ova jeziva pjesma govori.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook