Ispunjavate li uslove?

Od danas možete provjeriti jeste li dobili pomoć od EU, evo kako

Biznis Klub06.12.23, 11:40h

Od danas možete provjeriti jeste li dobili pomoć od EU, evo kako
Delić je pojasnio da je čitav proces rađen automatski, po zadanim kriterijima, čime je minimaliziran bilo kakav vanjski uticaj i prostor za ljudsku grešku

 

 

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić kazao je jučer da su preliminarni rezultati javnog poziva za selekciju domaćinstava za podjelu EU pomoći s ciljem prevazilaženja energetske krize spremni, a već od danas građani mogu provjeriti status prijave na linku napravljenom isključivo za tu namjenu.

 

Delić je na pres-konferenciji istakao da je najveći broj aplikacija koje ispunjavaju uvjete u kategoriji penzionera, gdje je 115.945 prihvaćenih prijava, zatim u kategoriji domaćinstava koja primaju dječiji doplatak - 29.945.

 

- U kategoriji domaćinstava u kojima žive osobe na stalnoj novčanoj pomoći je 5.558 uspješnih prijava, dok je u kategoriji domaćinstava koja čine samohrani roditelj 1.040 prihvaćenih prijava - naveo je ministar.

 

Delić je pojasnio da je čitav proces rađen automatski, po zadanim kriterijima, čime je minimaliziran bilo kakav vanjski uticaj i prostor za ljudsku grešku.

 

Status prijave, pojasnio je, po privremenoj listi kvalificiranih domaćinstava, može se provjeriti na web stranici https://eupomoc.fmrsp.gov.ba/ najkasnije do 12. decembra i to jednostavnim unosom matičnog broja podnosioca prijave ili jednog od članova domaćinstva.

 

Po unosu matičnog broja prikazat će se status prijave, uz potvrdu ostvarenog prava ili detaljno obrazloženje uvjeta koji nisu ispunjeni.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook