Šta se krije

Nešto je sumnjivo: Nakon navodnog samoubistva političara iz Tuzle, Tužilaštvo pokrenulo provjere

Hronika02.12.23, 15:00h

Nešto je sumnjivo: Nakon navodnog samoubistva političara iz Tuzle, Tužilaštvo pokrenulo provjere
Izdata je naredba za vještačenje telefona preminulog. Vještačenje je u toku i rezultati nisu još uvijek dostavljeni Tužilaštvu

 

 

Grupa građana Tuzle najavila je za ponedjeljak 4. decembra protestno okupljanje s početkom u 11 i 55 sati pod nazivom "Istina za Damira Muratovića". Protesti bi trebali biti održani na parking prostoru preko puta zgrade Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

 

Kako saznaje Raport, s protestima se želi ukazati na to da se ni pet mjeseci otkako je tragično stradao Damir Muratović, vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla, ne znaju sve okolnosti njegove smrti, iako je 3. jula saopćeno da je riječ o samoubistvu.

 

No, posljednjih mjeseci, neki od članova porodice preminulog Muratovića počeli su i javno, putem društvenih mreža, iznositi sumnje u to da je smrt Damira Muratovića nastupila pod čudnim okolnostima, da je, kako navode, možda bio i žrtva ucjena, a spominju se i neke osobe s kojima je Muratović navodno imao raspravu u haustoru jedne zgrade u Tuzli, a prije nego što je pronađen mrtav na pločniku u jutarnjim satima 3. jula.

 

Gledajte premijerno domaći igrani film "Praznik praznine"  na svome Smart TV, računaru, mobilnom uređaju ili tabletu!

 

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona za Raport su potvrdili da je rad na ovom predmetu još u toku, da još nisu dobili rezultate vještačenja mobilnog telefona Damira Muratovića, kao i da je u ovom slučaju rađena obdukcija i da je saslušano više svjedoka.

 

- Dežurni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona i istražitelji OKP PU Tuzla su obavili uviđaj nakon smrti Damira Muratovića i sa mjesta događaja su prikupljeni svi pronađeni tragovi koji su analizirani. U nalazu obdukcije vještaka sudske medicine je, između ostalog, navedeno da na tijelu preminulog nisu pronađeni bilo kakvi tragovi i znakovi djelovanja drugih lica ili tragovi nasilja. U predmetu je saslušano više osoba u svojstvu svjedoka.

 

Izdata je naredba za vještačenje telefona preminulog. Vještačenje je u toku i rezultati nisu još uvijek dostavljeni Tužilaštvu.

 

U predmetu se obavljaju još neke dodatne provjere i istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa događajem. Dakle, rad na ovom predmetu je u toku - naveli su za Raport iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

 

Damir Muratović, osim što je bio vijećnik u Gradskom vijeću u Tuzli i omiljen među građanima, bio je poznat po tome i što je skoro dvije decenije radio kao pedagog u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, gdje je jedno vrijeme bio i na poziciji direktora.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook