Jovana Kisin-Zagajac

Banjalučka advokatica upozorava: Prijavljen je za nasilničko ponašanje i polno uznemiravanje...

Hronika30.11.23, 12:06h

Banjalučka advokatica upozorava: Prijavljen je za nasilničko ponašanje i polno uznemiravanje...
- Stoga, ovim putem Vas molim ako imate bilo kakve informacije da je nekog koga poznajete ovaj čovjek napao, ili da ste Vi sami bili meta napada, javite mi se jer pripremam kolektivnu krivičnu prijavu kako bi konačno neko ovaj problem uzeo u razmatranje i ulice učinio bezbjednim - navela jer Kisin-Zagajac

 

 

Banjalučka advokatica Jovana Kisin-Zagajac objavila je da joj se nekoliko žena javilo da su napadnute od strane čovjeka koji je presreo u Gospodskoj ulici, te fizički i verbalno napao u strogom centru grada.

 

- Neke su prijavile nasilničko ponašanje a neke polno uznemiravanje. Jednu ženu je udario šakom u glavu. To što čovjek prosi, i što je "gradska pijanica" ne umanjuje njegovu opasnost. Jednu ženu je napao pola sata nakon mene. Pozvala je policiju ali policija nije odreagovala. Dakle, pola sata nakon napada čovjek je ponovo napao i policija i dalje nije preduzela ništa. Zbog kritike na rad policije koju sam uputila, policija je umjesto pružanja zaštite žrtvi, uzimanja izjave oštećenog, izjave svjedoka i uklanjanja opasnosti medijima dala snimak na kojem se apsolutno ne može jasno vidjeti fizički kontakt, zamah šake prema meni, a naravno ni čuti šta je izgovoreno. Optužiti napadnutu osobu da je izmislila sve i potkrijepiti snimkom iz kojeg se ne vidi sve ono što se desilo nije vrijedno mog komentarisanja. Uostalom, to je već viđena matrica u kojoj su ljudi optuženi da su sami sebi oštetili stvari, da su kradljivci itd.

 

 

Stoga, ovim putem Vas molim ako imate bilo kakve informacije da je nekog koga poznajete ovaj čovjek napao, ili da ste Vi sami bili meta napada, javite mi se jer pripremam kolektivnu krivičnu prijavu kako bi konačno neko ovaj problem uzeo u razmatranje i ulice učinio bezbjednim - navela jer Kisin-Zagajac u objavi na društvenim mrežama.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook