Održana i konferencija

Od aprila iz Sarajeva za Milano, Brisel, Geteborg: Ryanair dolazi u glavni grad!

Biznis Klub28.11.23, 16:54h

Od aprila iz Sarajeva za Milano, Brisel, Geteborg: Ryanair dolazi u glavni grad!
Predugo je Sarajevo bilo pod opasadom skupih aviokompanija, to se danas mijenja. Od aprila kreću novi letovi - rekao je Džejson Mekgines (Jason McGuinness), predstavnik Ryanaira

 

 

Najveća evropska niskotarifna aviokompanija Ryanair je stigao u BiH, a na današnjoj konferenciji za medije predstavio je planove saradnje sa Međunarodnim aerodromom u Sarajevu.

 

Od aprila ova aviokompanija nudi jeftine letove prema sljedećim evropskim gradovima: Milano, Brisel, Geteborg, Memingen i London.

 

- Ovo je jedan od onih dana kada objavljujemo dobre vijesti i mijenjamo gradove. Oduševljeni smo što možemo danas da najavimo pet novih ruta i 200 hiljada putnika godišnje i to je samo početak našeg putovanja. 

 

Predugo je Sarajevo bilo pod opasadom skupih aviokompanija, to se danas mijenja. Od aprila kreću novi letovi - rekao je Džejson Mekgines (Jason McGuinness), predstavnik Ryanaira.

 

On je rekao kako se nadaju da će otvoriti bazu u Sarajevu. To bi značilo, kazao je, da imaju dvije baze, te otvaranje oko 400 radnih mjesta lokalno, što u kafićima, što u turizmu, ali i pratećim djelatnostima. Istakao je kako se raduje proširenju broju destinacija.

 

- Sarajevo je vrlo interesantno kao tržište i destinacija. Moram naglasiti da se mora održati nizak trošak za putnika jer će to omogućiti cjelogodišnji turizam i priliv turista. Počinite bukirati jer će dva-tri dana cijene karti biti od 29,99 eura - istakao je Mekgines.

 

Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Alan Bajić je naglasio kako je Ryanair najveća evropska aviokompanija koja leti u 40 država, 230 aerodroma i koja ima više od tri hiljade operacija dnevno.

 

- Novi podatak je da je u fiskalnoj godini Ryanair prevezao 183 miliona putnika i imao 2,2 milijarde prihoda eura. Ovo je rezultat višemjesečnih pregovora naših timova. 

 

Hvala Kantonu Sarajevo koji je prepoznao da je subvencioniranje Aerodroma investicija. Vlada Kantona Sarajevo je preko Turističke zajednice raspisala javni poziv koji je bio uspješan i danas smo evo ovdje. 

 

Ono što možete očekivati od Uprave je da sa uposlenicima i pratećim službama, radimo na realizaciji strateških ciljeva, zadržati lidersku poziciju u BiH, širiti mrežu destinacija, od kojih 30 prema EU, nastaviti infrastrukturnu izgradnju - rekao je Bajić.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook