U KAMERNOM TEATRU 55

Forumom Denis de Rougemont i koncertom otvoren '5. Sarajevo Fest 2023', u organizaciji East West Centra Sarajevo

Kultura26.11.23, 21:23h

Forumom Denis de Rougemont i koncertom otvoren '5. Sarajevo Fest 2023', u organizaciji East West Centra Sarajevo
U sklopu Sarajevo Festa 2023 bit će izvedene dvije predstave Andraša Urbana. U ponedjeljak, 27. novembra, u 19:00 sati ansambl Novosadskog pozorišta izvest će predstavu “Neoplanta“ inspirisanu romanom Lászla Végela, a u petak, 1. decembra, u 20:00 sati ansambl pozorišta „Kostolanji Deže“ izvest će predstavu „Poetika ćutanja“

 

 

Forumom Denis de Rougemont, godišnjim samitom Evropske festivalske asocijacije, a koji je u Sarajevu okupio preko 30 direktora, selektora i producenata važnih evropskih pozorišnih i muzičkih festivala i asocijacija festivala, uz učešće regionalnih i lokalnih predstavnika institucija iz kulture danas je otvoren 5. Sarajevo Fest 2023. 


Prvog dana Sarajevo Festa, 26. novembra, u Kamernom teatru 55, publika je mogla uživati u dva koncerta posvećena tradicionalnoj muzici – koncertu nagrađivanog Kamernog hora Smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu pod dirigentskom palicom maestra Radeta Radovića, te u koncertu sevdalinki Ivane Đurić i Zanina Berbića.  

 

sarajevo-fest-2023-3


Podsjećamo publiku da će, u sklopu Sarajevo Festa 2023, biti izvedene dvije predstave Andraša Urbana. U ponedjeljak, 27. novembra, u 19:00 sati ansambl Novosadskog pozorišta izvest će predstavu “Neoplanta“ inspirisanu romanom Lászla Végela, a u petak, 1. decembra u 20:00 sati ansambl pozorišta „Kostolanji Deže“ izvest će predstavu „Poetika ćutanja“.


Obje predstave bit će izvedene na sceni Sarajevskog ratnog teatra.

 

sarajevo-fest-2023-2


Ulaznice za predstave moguće je rezervisati putem e-maila [email protected], te kupiti na blagajni SARTR-a, po cijeni od 15 KM, svakim radnim danom od 10:00 do 16:00, a na dan predstave od 18:00 sati.


Festival je podržan od strane Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH, Grada Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo, a realizira se u saradnji sa Evropskom festivalskom asocijacijom, Visegrad Fund i Kreativnom Evropom. Partneri projekta su: Kamerni teatar 55 i Mozaik Startup Studio. 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook