Pod pokroviteljstvo Grada Sarajevo i Kantona Sarajevo

Svečani koncert 'Sazvučja' u Vijećnici povodom Dana državnosti BiH

Kultura21.11.23, 10:35h

Svečani koncert 'Sazvučja' u Vijećnici povodom Dana državnosti BiH
Svečani koncert koji će izvesti orkestar Camerata Academica pod dirigentskom palicom Tijane Vignjević će se održati 24.11.2023. godine u sarajevskoj Vijećnici s početkom u 20 sati

 

 

Svečani koncert „Sazvučja“ povodom Dana državnosti jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo.

 

Ovaj koncert ima poseban značaj jer okuplja Bošnjačku zajednicu kulture „Preporod“, Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ i Jevrejsko kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo „La Benevolencija“, kao temeljne organizacije kulture naroda BiH, s tradicijom dužom od 120 godina.

 

pozivnica-sazvuc-ja

 

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je 2020. godine donijelo Odluku kojom su spomenute organizacije proglašene organizacijama kulture od posebnog značaja za Grad Sarajevo, a Skupština KS je istu Odluku o proglašenju organizacija kulture od posebnog značaja za Kanton Sarajevo donijela 2023. godine.

 

plakat-sazvuc-ja

 

Svečani koncert koji će izvesti orkestar Camerata Academica pod dirigentskom palicom Tijane Vignjević će se održati 24.11.2023. godine u sarajevskoj Vijećnici s početkom u 20 sati.

 

program-sazvuc-ja

 

Press konferencija povodom koncerta održat će se 23.11.2023. godine u 11 sati, također u Vijećnici.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook