vidjelo se da su novinari

Tenkovska granata direktno ih pogodila: Ubijen snimatelj Reutersa, ranjeni reporteri Al Jazeere

Mediji13.10.23, 20:46h

Tenkovska granata direktno ih pogodila: Ubijen snimatelj Reutersa, ranjeni reporteri Al Jazeere
Svi su nosili šljemove i zaštitne prsluke sa natpisom “PRESS” na njima. Oni su bili na otvorenom, to je brdo i svima je pogled bio otvoren. Ko god je pratio, gledao, mogao je znati i vidjeti kako su to novinari...

 

 


Novinar Reutersa poginuo je na jugu Libana, dok je dvoje uposlenika Al Jazeere među ranjenima, u udaru tenkovske granate, kako navode izvori.


Ubijen je Reutersov snimatelj Issam Abdallah, objavila je agencija u saopćenju. Istom prilikom su ranjeni reporterka Al Jazeere Carmen Joukhadar i kamerman Elie Brakhya.


“Duboko smo ožalošćeni saznanjem da je naš snimatelj Issam Abdallah ubijen”, navodi se u saopćenju Reutersa i dodaje kako je on bio dio Reutersove ekipe na jugu Libana koja je osiguravala živi signal sa terena.


Ova agencija dodaje kako su ranjeni i Reutersovi novinari Thaer Al-Sudani i Maher Nazeh.


“Sve je bilo očito”


Sa libanske strane granice sa Izraelom javio se Ali Hashem koji je javio za Al Jazeeru:


“Naš tim se odvojio od ovog tima. Oni su otišli na mjesto iznad dešavanja, bile su to kolege sa Al Jazeere, Reutersa, AFP-a. Čini se kako ih je tenkovska granata direktno pogodila. Bilo je užasno.”


“Naš tim je bio dobro, svi su nosili šljemove i zaštitne prsluke sa natpisom “PRESS” na njima. Oni su bili na otvorenom, to je brdo i svima je pogled bio otvoren. Ko god je pratio, gledao, mogao je znati i vidjeti kako su to novinari. Dvoje naših kolega su u bolnici, jedan kolega i naš jako dobar prijatelj je izgubio život.”

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 66

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još