A SVE VEĆ IMATE U KUĆI

Dovoljno je dodati samo tri kapi ovog sredstva i omekšivač za rublje više vam neće trebati

Auto & Dom07.10.23, 18:23h

Dovoljno je dodati samo tri kapi ovog sredstva i omekšivač za rublje više vam neće trebati
Ako omekšivač koristite isključivo zbog mirisa, postoji i prirodna varijanta

 

 


Jeste li znali da možete oprati svoje rublje na ekološki način kako bi dugo mirisalo, bilo svježe i mekše nego ikad?


Uz ova dva sastojka koja sigurno imate kod kuće, zaboravit ćete na omekšivač.


1. Ocat


Octom možete očistiti kupaonicu, ukloniti mrlje s glačala, mikrovalne pećnice, hladnjaka, no možete ga slobodno koristiti i kao omekšivač.Preporuka iskusnih domaćica je da koristite jabučni ocat i destilirani alkoholni ocat. U pretinac za omekšivač ulijte maksimalno 3 žlice octa jer uz ovu dozu rublje neće mirisati na ocat (što sigurno ne želite), a bit će nevjerojatno mekano i baršunasto.


2. Eterična ulja


Ako omekšivač koristite isključivo zbog mirisa, postoji i prirodna varijanta. Pomiješajte 2-3 žlice eteričnog ulja po izboru s 2 šalice octa. Dobro ga promiješajte pa ga možete koristiti kao klasični omekšivač i uliti u perilicu, ali i kao sprej za prskanje po već opranoj odjeći. Za svjež miris možete koristiti eterično ulje eukaliptusa i metvice; ako želite da vam rublje miriše kao parfem, stavite bademovo ulje, dok će lavanda mirisati po čistoći.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!