MLADA BH. PJEVAČICA ZASJALA U 'X FAKTORU ADRIA'

'Istina o mom razvodu': Ilma Karahmet otvoreno o životu, karijeri, ali i figuri koju je dovela do savršenstva...

ŽENA iN07.10.23, 11:20h

'Istina o mom razvodu': Ilma Karahmet otvoreno o životu, karijeri, ali i figuri koju je dovela do savršenstva...
Moji snovi se polako ostvaruju i najsretnijom me čini to što me slava koju sam stekla tokom života nije promijenila ni u jednom smislu, samo sam postala još zrelija i spremnija za nove pobjede...

 


Ilma Karahmet, mlada bh. pjevačica koja se prvobitno proslavila u regionalnom muzičkom takmičenju „X Faktor Adria“, a pravu popularnost je stekla pobjedom na hrvatskom takmičenju Zvijezde, održanom 2018. godine. Pokupila je simpatije svih članova žirija, koji su joj još tokom takmičenja predviđali uspješnu karijeru. Ilma danas vrijedno radi na svojim pjesmama, i laganim, ali sigurnim korakom ide ka svjetskoj sceni.


Za  magazin Azra je otkrila kada će objaviti album prvijenac, šta joj je donijela pobjeda na „hrvatskim zvijezdama“, a prokomentirala je i navode o razvodu, koje je demantirala i ono što čitatelje ženske populacije vjerovatno najviše zanima, kako je svoju figuru dovela do savršenstva.


Na pitanje kako se nosi sa popularnošću, odgovara:


– Kroz život i karijeru naučila sam balansirati posao i privatni život. Pored toga što je muzika moj posao, muzika je moja najveća ljubav i veliko je zadovoljstvo u životu raditi posao o kojem ste uvijek sanjali. Moji snovi se polako ostvaruju i najsretnijom me čini to što me slava koju sam stekla tokom života nije promijenila ni u jednom smislu, samo sam postala još zrelija i spremnija za nove pobjede.


Ko vam je najveća podrška u životu?


– Moja najveća podrška je moja porodica oduvijek. Oni su tu uvijek da daju svoje savjete i konstruktivne kritike koje uvijek dobro dođu. Ali pored porodice moja najveća podrška je moja publika i bez njihove podrške ništa ovo ne bi bilo kao što je sada. Tako da bih iskoristila priliku da se svima zahvalim na podršci koju mi konstanto pružaju i koja mi mnogo znači.


Razmišljate li o majčinstvu?

 

– Trenutno sam fokusirana na karijeru i tome sam najviše posvećena, ali naravno da mi je san kao i svakoj ženi da se ostvarim u ulozi majke u životu.


Ko vam je uzor?


– Uzor su mi moji roditelji koji su mi pružili dosta toga iako su nekada morali žrtvovati svoju vlastitu sreću da bih ja uspjela. Njima sam najviše zahvalna za ono što sam ja danas. A u muzičkom smislu imam više uzora i jedna od njih je Adele koja me je dosta inspirasala svojim talentom, snagom, borbenošću i upornošću kroz život i karijeru.


Da li ste zadovoljni putem kojim je vaša karijera krenula?


– Naravno da jesam. Zahvalna sam na svakom danu i prilici da budem bolja danas nego jučer, a smatram da se radom i trudom može sve na kraju postići.


Kompletan intervju čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook