ČINI ČUDA

Ova namirnica čisti bolje od sirćeta i sode bikarbone: Najučinkovitije uklanja kamenac, hrđu i druge nečistoće

Auto & Dom06.10.23, 19:20h

Ova namirnica čisti bolje od sirćeta i sode bikarbone: Najučinkovitije uklanja kamenac, hrđu i druge nečistoće
Ovaj proizvod može se koristiti za uklanjanje kamenca s posuđa, površina i uređaja kao što su perilica posuđa ili perilica rublja

 

 

 

Kada su u pitanju domaća rješenja za čišćenje, uvelike se oslanjamo na sodu bikarbonu i ocat. No, ne treba zaboraviti ni limunsku kiselinu.

 

Za one koji žive u području s tvrdom vodom, kamenac je životna činjenica. Ovaj bezopasni bijeli talog koji se nakuplja u uređajima koji koriste vodu, kao što su kuhala za vodu, aparati za kavu, perilice posuđa i rublja, negativno utječu na energetsku učinkovitost uređaja - što znači da je za zagrijavanje vode potrebno više vremena i više energije, a time i novca, ali i na životni vijek uređaja.

 

Stoga kamenca iz uređaja treba redovito uklanjati. I iako u lokalnoj trgovini možete kupiti sredstvo za uklanjanje kamenca, ako više volite čistiti bez kemikalija, uz sodu i ocat na raspolaganju imate i limunsku kiselinu, koja je za razliku od octa bezmirisna, a jednako učinkovita.


Napunite kuhalo vodom do četvrtine, zakuhajte, dodajte limunsku kiselinu i ostavite sat ili dva. Dobro isperite i koristite. Kuhalo će blistati.


Za čišćenje perilice posuđa ulijte vrećicu limunske kiseline u odjeljak za tablete i pokrenite stroj na standardnom programu pranja posuđa. Iznenadit ćete se koliko je posuđe sjajno i koliko je stroj čist.

 

Za svjetlucavi umivaonik učinite sljedeće: umivaonik pospite sodom bikarbonom i sadržajem jedne vrećice limunske kiseline. Pričekajte nekoliko minuta i nježno istrljajte spužvicom i isperite vodom, prenosi Jutarnji.hr.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!