jednostavan trik

Kako razlikovati piletinu uzgojenu na prirodan način od one pune hemikalija? Ovo je detalj koji će vam sve otkriti

Lifestyle28.09.23, 19:22h

Kako razlikovati piletinu uzgojenu na prirodan način od one pune hemikalija? Ovo je detalj koji će vam sve otkriti
Uz jednostavn trik možeze biti potpuno sigurni da je piletinauzgojena na prirodan način

 


Piletina je već neko vrijeme na poprilično zlu glasu - dosta se pisalo o tome kako može biti puna aditiva, antibiotika, hormona i sličnih nepoželjnih sastojaka. U potrazi za kvalitetnijim mesom možda ćete se poželjeti okrenuti pilićima iz svoje omiljene mesnice ili čak onima koji se nude na tržnici. No kako ćete biti sigurni da je koka koju upravo odmjeravate uzgojena na prirodan način?

 

Zapravo uopće nije teško. Ako na piletu ugledate žutu masnoću, možete biti sigurni da je životinja uzgojena na tradicionalan način i da se hranila kljucajući zrnje i drugu hranu kojom se njena vrsta prirodno hrani, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

Takvu žutu masnoću ne trebate ni odstranjivati prilikom pripreme piletine jer nije štetna za zdravlje, čak štoviše bijela masnoća znak je tovljenja i nekvalitetna je pa je treba izbjegavati pri kuhanju.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još