Nakon saopćenja udruženja umbrella

Mulahusić tvrdi: 'Niti sam prijetio, niti širio govor mržnje prema novinaru Šišiću! Lažu, evo šta je istina...'

Mediji25.09.23, 22:10h

Mulahusić tvrdi: 'Niti sam prijetio, niti širio govor mržnje prema novinaru Šišiću! Lažu, evo šta je istina...'
Suprotno od toga, upravo je Šišić svojevremeno objavio fotografiju moje porodične kuće. Ukoliko se ikada išta desi meni ili mojoj djeci, od kojih su mnoga maloljetna, smatraću Šišića glavnim podstrekivačem - tvrdi Mulahusić

 


Udruženje Umbrella, koje okuplja 13 istraživačkih neprofitnih medija, juče je upoutilo saopćenje za medije u kojem se zahtijeva hitna reakcija Tužilaštva BiH, kako se navodi, po pitanju poziva na nasilje i širenja govora mržnje prema novinaru Valter portala Almedinu Šišiću od strane državljanina Luksemburga porijeklom iz BiH, Jasmina Mulahusića.


Ovo saopćenje objavio je i DEPO Portal pod naslovom "Mulahusić opet napada: Poziv na linč novinara Almedina Šišića... Hoće li Tužilaštvo BiH (konačno) reagirati?!", nakon čega se oglasio i Mulahusić uputivši demanti u kome tvrdi da "nikakvog poziva na nasilje niti širenja govora mržnje prema novinaru Valter portala Almedinu Šišiću nije bilo":   


- Javnost mora biti upoznata sa zahtjevom nekoliko portala za „hitnu reakciju Tužilaštva BiH po pitanju poziva na nasilje i širenja govora mržnje prema novinaru Valter portala Almedinu Šišiću“. Naime, nigdje nisam pozvao na nasilje, niti sam širio mržnju prema Šišiću. Zbog toga je glavni zahtjev ovih medija neutemeljen i pokazuje njihovo nastojanje da konkurenciji, građanskom novinaru – mojoj malenkosti, uskrati pravo uživanja slobode govora i iznošenja stavova i ideja.


Ovo je, podsjećam, ustavno pravo svakog pojedinca, ne samo u BiH.

 
Antislobodarski portali frenetično lažu kada govore da sam pozvao svoje pristalice da posjete Šišića i da je to “izravan poziv na linč i ozbiljne prijetnje fizičkom integritetu“. Potpuna je izmišljotina, neprimjerena najokorjelijim kriminalcima, o pozivu na linč. Naveo sam da moji pratioci mogu otići na adresu medija kako bi tamo dobili više informacija o tekstu. No, lažovima je jednostavno taj moj potez prekvalifikovati u nekakvo krivično djelo.


Istina je da sam objavio adresu i broj telefona, a koji je već objavljen u impresumu medija u kojem je urednik. Dakle, neko prije mene je objavio adresu i broj fiksnog telefona, a ne ja, kako bi mogli zaključiti nedovoljno informisani čitaoci.


Suprotno od toga, upravo je Šišić svojevremeno objavio fotografiju moje porodične kuće. Ukoliko se ikada išta desi meni ili mojoj djeci, od kojih su mnoga maloljetna, smatraću Šišića glavnim podstrekivačem.


Udruženje medija je navelo da me je Tužilaštvo BiH dovodilo u vezu sa terorističkim aktivnostima. Jedno vrijeme, zaista, jeste, ali zbog skandalozno lažljivih navoda zlonamjernih i antiprofesionalnih novinara. Ubrzo je Tužilaštvo BiH odustalo od toga jer su shvatili da su dezavuisani i da su dovedeni na krivi trag zbog sumpornih laži onih koji bi trebali govoriti/pisati istinu.


Pozivaju Tužilaštvo BiH na reakciju, a svjesni su da je ta državna institucija već reagovala i imala značajne zahvate u mom slučaju. Rezultat je, hvala Bogu, nedostatak činjenica i dokaza za ono što me novinarska giljotina optužuje.


Napominjem da sam državljanin i Luksemburga, te da sam slobodan građanin, uživalac svih ljudskih prava, a koje bi mi u BiH oduzeli upravo oni koji ih trebaju štititi i promovisati - poput potpisnika sramnog saopćenja, navodi Jasmin Mulahusić u svom reagiranju.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 61

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još