ministar saobraćaja KS

Šteta najavljuje: Do proljeća će ulica Džemala Bijedića biti spojena sa autoputem

Hronika22.09.23, 10:42h

Šteta najavljuje: Do proljeća će ulica Džemala Bijedića biti spojena sa autoputem
Govoreći o dolasku tramvaja, rekao je da će prvi tramvaji stići u decembru

 

Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, izjavio je da će tramvaji koji dođu u u Sarajevo biti najmoderniji u ovom dijelu Evrope.

 

- Završili smo od prugu na relaciji od Marijin Dvora do Ilidže, kupili smo nove tramvaje koji će krenuti idućeg ljeta, rekao je Šteta.

 

Potom je govorio o izgradnji pruge do Hrasnice.

 

- Ovo će biti prvo proširenje pruge od 1962. godine. Do Hrasnice će se moći ići jednim prijevoznim sredstvom. Iduće sedmice počinju pripremni radovi koji će trajati jedan do dva mjeseca. Glavni radovi će trajati 18 mjeseci. Moguća su zakašnjenja zbog okolnosti na koje ne možemo utjecati, ali očekujemo da će u ljeto 2025. godine sve biti završeno, kazao je on u intervjuu za BHRT.

 

Govoreći o dolasku tramvaja, rekao je da će prvi tramvaji stići u decembru. Podsjetio je da je nabavljeno ukupno 15 novih tramvaja.

 

Šteta je kazao da će se u narednom periodu raditi na povratku trolejbusa u Vogošću. Također u toku su radovi na novim tunelima. Naveo je da svi ti projekti koštaju oko 300 miliona maraka.

 

Među projektima koji se privode kraju je i spajanje ulice Džemala Bijedića sa autoputem.

 

- Bilo je puno problema. Izmještanje vodovodnih cijevi, uklanjanje objekata, vremenski uslovi, koronavirus. Do proljeća iduće godine će biti završeno, rekao je.

 

Šteta je kazao da ministarstvo radi na zahtjevima građana i u cilju da poboljša infrastrukturu i usluge javnog prijevoza.

 

- Omogućili smo studentima i đacima besplatan prevoz, uspostavili smo 40 autobuskih linija koje su nedostajale, omogućili smo da jedan kupon važi za oba operatera Centrotrans i GRAS, rekao je.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još