sve spremno

U subotu novo narodno veselje: Velika korida u Olovskim Lukama, 12 okršaja... Stiže i Supermen sa Čevljanovića!

Zabava11.08.23, 17:35h

U subotu novo narodno veselje: Velika korida u Olovskim Lukama, 12 okršaja... Stiže i Supermen sa Čevljanovića!
U udarnoj borbi rogove će ukrstiti Struja Asima Zukića iz Olova i Jelenko Emira Karahodžića iz Banovića

 

 

Sve je spremno za veliku koridu u Olovskim Lukama. Ljubitelji borbi bikova iz cijele BiH, ali i iz Srbije i Hrvatske najavili su dolazak u Olovo u subotu, 12. avgusta, da uživaju u 12 vrhunskih okršaja.

 


U udarnoj borbi rogove će ukrstiti Struja Asima Zukića iz Olova i Jelenko Emira Karahodžića iz Banovića.
 

U Olovske Luke stižu i Zlatonja Habiba Bijelića, Zeko Jasmina Hasanovića, Valter Admira Salkanovića, Šaronja Hajre Porče, Irvas Brajana Musića, Šećerko Osmana Karahmetovića, Kukan Tarika Mahmutovića, Golub Elvedina Lačića...

 

korida-olovske-luke-avgust-2023


- I ove godine hiljade posjetilaca moći će uživati u vrhunskim borbama, ali i ostalim sadržajima koji čine koride jedinstvenim događajima. Imamo najavljene dolaske autobusa iz Zavidovića, Gračanice, Visokog, Bihaća, Sarajeva, Bijeljine...  Kulturno-zabavni program počinje u 12 sati, a ulaznice koštaju 10 KM. Šta bi korida bila bez izvorne i narodne muzike, kola i takmičenja u bacanju kamena sa ramena i trčanju u vrećama. Za najmlađe smo pripremili luna park. Pripremili smo i nagrade za najboljeg igrača i igračicu kola. Da smo najbolji potvrđuje i dolazak Đenana Numanovića koji je poznat kao „Supermen iz Čevljanovića" koji je nova zvijezda korida u Bosni – kaže Mirsad Zukić, organizator koride u Olovskim Lukama.


Dodaje i da će koridu voditi Milenko Srdić.

 


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!