Neuobičajena praksa na Jadranu

Sarajka je vlasnica restorana na 'najskupljem' otoku: Kafa košta 1 euro, želim da je svi mogu popiti... To je moj 'fildžan viška'

Lifestyle03.08.23, 12:55h

Sarajka je vlasnica restorana na 'najskupljem' otoku: Kafa košta 1 euro, želim da je svi mogu popiti... To je moj 'fildžan viška'
Problema s pronalaskom radnika nema, mnogi su kod nje, njih šestero, drugu godinu zaredom

 

 

Nedavno se u medijima pisalo o jednom pozitivnom primjeru iz Pule, ljudi su spustili cijenu sladoleda na jedan euro i udvostručili promet. A evo sada jedan sličan slučaj iz Starog Grada sa otoka Hvar. 
 

Na Hvaru, jednom od najskupljih otoka, u Starom gradu, jednom od najljepših i najautentičnijih dalmatinskih mjesta, postoji restoran u kojem kafa košta jedan euro. Espresso, s mlijekom, kratka, duga, sve košta jedan euro. Evo što nam je ispričala gazdarica Dajana Buzuk, inače rođena Sarajka.
 

- Odlučila sam da kad je već situacija takva kakva jest, ponuditi barem jednu sigurnu stvar. Nešto što je u našem društvu jako bitno, tj. da čovjek može poći na kavu bez da si misli može li si ju priuštiti, govori za RTL.
 

Isplati li se?
 

- Kako kome, sve je to stvar perspektive, financijski apsolutno ne. Trošak jednog espressa je 30 centi, a kada tu dodate šećer, mlijeko, struju, vodu, radnu snagu, moglo bi se reći da smo čak u minusu s tim da ja to ne gledam tako, kazala je ona.


U Dajaninom je životu bilo puno početaka. U 38 godina je živjela u nekoliko zemalja - Velikoj Britaniji, SAD-u, Ujedinjenim Arapskim Emiratima da bi se skrasila na Hvaru.
 

Problema s pronalaskom radnika nema, mnogi su kod nje, njih šestero, drugu godinu zaredom. Svima je plaća 1000 eura, imaju stan i hranu, petkom je restoran zatvoren pa svi imaju slobodan dan. 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još