(Ne)očekivano

Javio se Sarajlija koji je oduševljen cijenom kafe u Hrvatskoj: 'Jeftinija je nego na Grbavici'

Lifestyle29.07.23, 17:13h

Javio se Sarajlija koji je oduševljen cijenom kafe u Hrvatskoj: 'Jeftinija je nego na Grbavici'
Poslao je i cjenovnik na kojem se vidjive cijene za koje je rekao da je sve "jeftinije nego u njegovom omiljenom kafiću u kojem pije kafu na Grbavici"

 

 

Nadugo se i naširoko ove sezone pričalo i pisalo o skupim cijenama na Jadranu. Od skupe kafe, sladoleda, ćevapa...

 

Redakciji portala Radiosarajevo.ba javio se čitatelj iz Sarajeva, koji je ostao pozitivno iznenađena cijenama u Drveniku.

 

Poslao je i cjenovnik na kojem se vidjive cijene za koje je rekao da je sve "jeftinije nego u njegovom omiljenom kafiću u kojem pije kafu na Grbavici".


"Zaista sam prijetno iznenađen cijenom kafe koja iznosi 1.40 eura (2.75 KM). Ja je u kafiću na Grbavici odnedavno plaćam 3 KM.


Gazda poznatog lokala u Sarajevu je 'preko noći' podigao cijene. Valjda mu je ponestalo novca, pa je morao reagirati na uštrb svojim mušterija. Tako je najlakše", piše A. T.


Dodao je da se može vidjeti na cjenovniku da i ostala pića nisu skupa. Kafa s mlijekom je isto 1.40 eura. Nescaffa svega 2 eura (4 KM), koliko košta i Cappucino.
 

Latte macchiato je nešto skuplji i iznosi 2.30 KM (4.50 KM), što je također korektna cijena.


Kugla sladoleda po izboru je 1.50 euro (3 KM), a Ice Coffee je 3.10 eura (6 KM). Milkshake Carletti je 2.50 eura (5 KM).
 

I cijene piva u kafiću u Drveniku su dosta manje nego u ostalom dijelu Hrvatske. Pola litra je 3 euro (6 KM), a u ponudi je nekoliko poznatih kompanija, od Beck'sa do "domaćeg" Karlovačkog.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još