VIDEO/ KAKVO ISKUSTVO

U najjeftinijoj državi na svijetu možete uživati cijeli dan za samo jedan euro: Ručak, večera, vožnja, zabava...

Lifestyle30.06.23, 11:58h

U najjeftinijoj državi na svijetu možete uživati cijeli dan za samo jedan euro: Ručak, večera, vožnja, zabava...
Da bi provjerio je li tome uistinu tako, Josh Larkin s kanala The Burnt Chip na YouTubeu otputovao je u njegov najveći grad, glavnu morsku luku i financijski centar

 

 

Prema podacima stranice The World of Statistics, Pakistan je proglašen najjeftinijom državom za život.


Da bi provjerio je li tome uistinu tako, Josh Larkin s kanala The Burnt Chip na YouTubeu otputovao je u njegov najveći grad, glavnu morsku luku i financijski centar – Karači.


U Karačiju je jednu britansku funtu, odnosno oko 1,2 eura zamijenio za 400 pakistanskih rupija i pokušao istražiti što sve s time može kupiti u jednom danu. Svoje doživljaje zabilježio je kamerom i video objavio na YouTubeu, gdje ga je dosad pregledalo više od 2,5 milijuna ljudi, piše Punkufer.hr.


Larkin se na početku dana osvježio tradicionalnom pakistanskim pićem doodthom – koje se radi od mlijeka, šećera, leda i gaziranog napitka, na ulici za svega 30 rupija.


Za ručak je pojeo biryani – začinjeno jelo napravljeno od riže, krumpira i piletine – i popio Pepsi za svega 30-ak centi, a za večeru uživao u ražnjićima od morskih plodova na koje je potrošio otprilike sličan iznos.


U Karačiju je isprobao jahanje deva, vozio se tuk-tukom i pogledao ples otrovnih zmija uz zvuk frula. Autobusnu kartu platio je samo tri centa.


U šetnji Karačijem otkrio je da najam stana u tom gradu stoji oko 60 eura, što je barem pet do deset puta jeftinije nego u većini europskih gradova.


Što je sve Josh Larkin vidio, iskusio i kušao u Karačiju za nešto više od jednog eura u najjeftinijoj državi za život, pogledajte u videu.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!