POZNATI PSIHOLOG POJAŠNJAVA

Žena koja posjeduje ovu (jednu) osobinu, neodoljiva je za svakog muškarca... Ona može sve!

ŽENA iN10.06.23, 21:14h

Žena koja posjeduje ovu (jednu) osobinu, neodoljiva je za svakog muškarca... Ona može sve!
Ona je dobro. Komunikacija sa njom je lagana. Takva žena ostavlja utisak da može i zna sve

 


Ruski psiholog Mihail Labkovski u svojim predavanjima ističe da je samopoštovanje temelj svega u životu. Samopoštovanje je temelj ljudskog postojanja.


Od toga zavisi mnogo faktora, kao što su uspjeh u karijeri, sreća u ljubavi i kvalitet samog života. On napominje da je zabluda da uspješni ljudi samo imaju bogato samopouzdanje, zapravo je obrnuto – samopoštovanje i pravilno samoprihvatanje je put do uspjeha.


- Samopoštovanje nadoknađuje sve: ako nema posebne ljepote, obrazovanja i talenata, ali čojvek beskrajno voli sebe i ne sumnja (i potpuno s pravom) u svoju jedinstvenost i šarm, sigurno će biti sretniji i jači pametniji, ljepši, čak i bogatiji. Visoko samopoštovanje pobjeđuje sve! - tvrdi Labkovski.


On to objašnjava na sljedeći način:


- Drage djevojke, često se pitate zašto je samopouzdanje važnije od ljepote i kako utiče na odnose sa suprotnim polom. Kažem vam – samopouzdana žena se jako voli. Muškarcima je dopadljiva jer nije fokusirana na svoje nedostatke. Ona je dobro. Komunikacija sa njom je lagana. Takva žena ostavlja utisak da može i zna sve. Držanje, smireni gestovi, samouvjeren govor – možete, naravno, pokušati da imitirate ovo, ali kompleksi, ako ih ima, ipak će se pojaviti prije ili kasnije. Ako ste zaista sigurni u sebe, zaista možete da impresionirate druge samo zbog toga kako se ponašate prema njima. Drugo, ako ste zaista sigurni u sebe, prisustvo ili odsustvo muškarca u blizini ni na koji način ne utiče na vaš život. Ako ste sami, uredu je – život ne staje. Često se sumnja u sebe kod žena izražava u činjenici da silno žele da budu sa nekim. Treće, samouvjerena žena privlači iste samouvjerene i snažne muškarce. Muškarci sa niskim samopoštovanjem, nesigurnostima i kompleksima joj nisu zanimljivi.


Ljubav, karijera i mnogi drugi aspekti života su divni, ali najvažnije je kako se osjećamo. Budite spremni da se potrudite da promijenite svoj unutrašnji svijet i volite sebe. Čim u tome uspijete, sve ostalo će poprimiti svoj savršen oblik i smisao.


Labkovski je isticao: Volite sebe, na kraju krajeva. Vježbajte ovo, odobravajte, oprostite sebi, ugađajte sebi i ne upoređujte se ni sa kim. Nikada!

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!