GRADONAČELNICA POTVRDILA

Sarajevo dobilo prvu urbanu baštu i senzorni park, po uzoru na evropske i svjetske prijestolnice! Evo gdje se nalazi...

Hronika09.06.23, 18:33h

Sarajevo dobilo prvu urbanu baštu i senzorni park, po uzoru na evropske i svjetske prijestolnice! Evo gdje se nalazi...
Svi naši sugrađani, uključujući najmlađe sa poteškoćama u razvoju, ali i Sarajke i Sarajlije treće životne dobi, dobili su javni prostor koji stimulira mentalnu i fizičku sposobnost kroz širok spektar taktilnih i senzornih iskustava

 

 


Sarajevo je danas dobilo prvu urbanu baštu i senzorni park, po uzoru na evropske i svjetske prijestolnice. Ovu vijest na društvenim mrežama objavila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, koja navodi:  


- Sarajevo je danas dobilo prvu urbanu baštu i senzorni park, po uzoru na evropske i svjetske prijestolnice!


Urbana bašta je smještena u dvorištu Srednje skole za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje u opštini Novo Sarajevo.


Svi naši sugrađani, uključujući najmlađe sa poteškoćama u razvoju, ali i Sarajke i Sarajlije treće životne dobi, dobili su javni prostor koji stimulira mentalnu i fizičku sposobnost kroz širok spektar taktilnih i senzornih iskustava.


Bilo je istinsko zadovoljstvo dijeliti sa njima radost sadnjom prvih biljaka u bašti!


Grad Sarajevo nastavlja biti vaš vjerni prijatelj i podrška na putu ka zdravijem i kvalitetnijem načinu života! - poručuje gradonačelnica Karić.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još