nova hapšenja

Razbija se Cezarov klan: Velika akcija SIPA-e u Velikoj Kladuši u toku

Front09.06.23, 13:04h

Razbija se Cezarov klan: Velika akcija SIPA-e u Velikoj Kladuši u toku
Navedene aktivnosti provode se po nalogu Opštinskog suda u Velikoj Kladuši i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u Bihaću i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona

 

 


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Velike Kladuše realizovali operativnu akciju „Cezar“, u sklopu koje je pretresena jedna lokacija, saopćila je SIPA, aprenosi Raport.ba.


Nezvanično, riječ je o osobi osumnjičenoj da je povezana sa klanom narko bosa Dine Kazaferovića Cezara. Cezar je godinama poznat policiji po krivičnim djelima vezanim za trgovinu drogom, a krajem decembra prošle godine uhapšen je u Njemačkoj po Interpolovoj crvenoj potjernici.


Uhapšena je jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Krivotvorenje službene isprave“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.


“Lice lišeno slobode će u toku dana biti sprovedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona u Bihaću.


Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, i to notarski pečat, opšti poslovni upisnik i forenzičke kopije digitalnih podataka”, objavila je SIPA.


Navedene aktivnosti provode se po nalogu Opštinskog suda u Velikoj Kladuši i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u Bihaću i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!