NA KONGRESU BROJNI BH. POLITIČARI I EU ZVANIČNICI

Naša stranka sutra bira predsjednika, potpredsjednike te članove Glavnog odbora: Ovo su kandidati...

Front09.06.23, 10:40h

Naša stranka sutra bira predsjednika, potpredsjednike te članove Glavnog odbora: Ovo su kandidati...
Na dnevnom redu naći će se izmjene dopune Statuta Naše stranke te Programska deklaracija

 

 


Sutra će se u Velikoj sali Parlamenta BiH održati Kongres Naše stranke na kojem će biti biran predsjednik, potpredsjednici i članovi Glavnog odbora.


Kandidat za predsjednika je aktuelni predsjednik Edin Forto, dok su kandidati i kandidatkinje za potpredsjednike: Alen Girt (vijećnik u Općinskom vijeću Centar i u Vijeću Grada Sarajeva), Amir Hasičević (ministar trgovine u Vladi FBiH), Behija Kulović (zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona), Damir Arnaut (zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH), Mersiha Jogunčić (vijećnica u Općinskom vijeću Gračanice) i Vildana Bešlija (zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo).


Na dnevnom redu naći će se izmjene dopune Statuta Naše stranke te Programska deklaracija.


Pored lokalnih političara, Kongresu će prisustvovati i EU zvaničnici. Neki od njih su: Klemen Grošelj, EU parlamentarac i izvjestilac u EU parlamentu za BiH; Annelou van Egmond, potpredsjednica Saveza liberala i demorkata Evrope (ALDE); Roman Jakič, bivši ministar odbrane Slovenije i predsjednik Liberala Jugoistočne Evrope (LIBSEEN) te Marijana Puljak, zastupnica u Hrvatskom saboru.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!