revolucija za diskonte

Lidl uvodi novi sistem prilikom kupovine, evo kako će to pomoći kupcima...

Biznis Klub09.06.23, 10:35h

Lidl uvodi novi sistem prilikom kupovine, evo kako će to pomoći kupcima...
Ova "revolucija" moguća je jer Lidl blagajna bilježi dodatne informacije o prodanim artiklima: tada više nije jasno samo je li majica još dostupna u trgovini, već i u kojoj se boji ili veličini još može kupiti

 


​Promotivna roba u Lidlu vrlo je popularna. Ali nije rijetkost da kupci pohrle u prodavnicu i nađu se pred praznim policama. Tzv. sistem semafora koje je Lidl postavio u svojim prodavnicama u Njemačkoj sada bi im trebao pomoći, prenosi Fenix.


Svi koji žele kupovati robu od Lidla mogu se veseliti novosti: Lidl već nudi sistem semafora koji tačno pokazuje koliko je te robe još dostupno u dotičnoj prodavnici.

 

Sistav semafora u budućnosti neće biti dostupan samo u korisničkoj aplikaciji, već i na uređajima zaposlenika. Na taj način kupci mogu uštedjeti dugu potragu, a možda i odlazak u diskont. O tome piše "Lebensmittel Zeitung" (LZ).

 

Lidl već prikazuje zalihe svojih neprehrambenih promotivnih artikala u stvarnom vremenu u korisničkoj aplikaciji i na početnoj stranici. Taj sistem će se proširiti na druga područja i tako bi se mogao preseliti i na tržišta.

 

Na primjer, crveni, žuti ili zeleni displej trebao bi raditi i na uređajima zaposlenika Lidla kako bi mogli provjeravati zalihe u poslovnicama u blizini.

 

U sistemu semafora crveno označava "rasprodano", žuto "skoro rasprodano", a zeleno "dostupno".

 

Taj će se semaforski sistem u budućnosti koristiti i u samom diskontu. I detalji poput boje ili veličine proizvoda takođe bi trebali biti uključeni u budućnosti.

 

- To je revolucija za diskonte - objašnjava u reportaži "LZ" menadžer Lidla Tim Šroder.

 

Ova "revolucija" moguća je jer Lidl blagajna bilježi dodatne informacije o prodanim artiklima: tada više nije jasno samo je li majica još dostupna u trgovini, već i u kojoj se boji ili veličini još može kupiti.

 

(DEPO PORTAL/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!