MOLI ZA POMOĆ

Slovenka traži davno nestalu sestru blizanku: 'Rekli su nam da je umrla, trag me odveo do Sarajeva'

Nedjeljni magazin09.06.23, 08:24h

Slovenka traži davno nestalu sestru blizanku: 'Rekli su nam da je umrla, trag me odveo do Sarajeva'
Mirjana Kolarič rođena je 31. maja 1976. godine u Mariboru. Tvrdi kako su, nakon njenog rođenja, majki saopštili da druga kćerka nije preživjela

 

Slovenka Mirjana Kolarič vjeruje da ima sestru blizanku. O potrazi se oglasila na svom Facebook profilu, a traži pomoć svih ljudi u BiH i susjedstvu, s obzirom da ju je, kako je navela, trag odveo do Sarajeva.

 

Mirjana Kolarič rođena je 31. maja 1976. godine u Mariboru. Tvrdi kako su, nakon njenog rođenja, majki saopštili da druga kćerka nije preživjela.

 

- Bile smo nedonoščad, žena koja je bila u isto vrijeme u sobi je čula da je dijete plakalo, a na molbu majke i oca da vide leš djeteta nisu je pokazali, niti dozvolili da je sahrane - pojašnjava Kolarič.

 

 

Dodaje kako je, misleći o svojoj sestri, oduvijek imala čudan osjećaj. S tim je pokušala razgovarati i sa majkom, koja joj je potvrdila kako joj se sve vrijeme čini da je druga kćerka živa, ali da se nikada nikome nije usudila to reći.

 

- Tu mi se desilo prvi da mi ledi krv od tih riječi. Drugi put…kada sam saznala da u centralnom registru nemam kod sebe na vrsti rođenja upisane sestre blizankinje. A treći put kada sam vidjela narukvicu koju majka još uvjek hrani kod sebe… Ona je imala čitavo vrijeme narukvicu sa brojem navodno umrle sestre,a ja svoj broj - piše Kolarič.

 

Ne objašnjavajući kako, dodaje da ju je trag doveo do Sarajeva, pa, stoga, moli sve ljude da obrate pažnju na njene fotografije.

 

- Molim sve moje prijatelje ovdje da podijele ovaj post da ide po cijeloj bivsi Yugi, hvala vam puno - napisala je na kraju Kolarič.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još