EVO ŠTA KAŽE PROGNOZA

Junske kiše: U BiH se stabilno vrijeme ne nazire ni narednih dana?

Hronika09.06.23, 08:08h

Junske kiše: U BiH se stabilno vrijeme ne nazire ni narednih dana?
Jutarnje temperature zraka varirat će od 10 do 16 stepeni Celzijusa u Bosni, na jugu Hercegovine do 18. Najviše dnevne temperature pretežno između 20 stepeni i 26, na jugu zemlje do 28

 

I u nastavku ove sedmice širom Bosne i Hercegovine nastavlja se period nestabilnih vremenskih prilika, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH u prognozi za period od 9. do 22. juna.

 

Svaki dan mogući su kiša, grmljavina, a lokalno je moguće da bude izraženih pljuskova i grada. Više sunčanih intervala u jutarnjim satima, naročito na jugu zemlje. Prijepodne ugodno svježe, a tokom dana mogući su pojačani osjećaji sparine. Najviše dnevne temperature neznatno više u odnosu na prethodni period.

 

Prema raspoloživim prognoznim modelima i tokom sljedeće sedmice, od 12. juna, u BiH će se zadržati nestabilno vrijeme. Tokom dana i dalje su moguće padavine u vidu kiše i izraženijih pljuskova sa grmljavinom.

 

– Stabilan period i dalje se ne nazire – poručuju iz FHMZ-a.

 

Jutarnje temperature zraka varirat će od 10 do 16 stepeni Celzijusa u Bosni, na jugu Hercegovine do 18. Najviše dnevne temperature pretežno između 20 stepeni i 26, na jugu zemlje do 28.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!