Video/dirljiv rastanak

Navijači Milana rasplakali Zlatana Ibrahimovića: “God bye“ (zbogom Bože), poručili mu povodom završetka karijere

Sport05.06.23, 13:17h

Navijači Milana rasplakali Zlatana Ibrahimovića: “God bye“ (zbogom Bože), poručili mu povodom završetka karijere
Čitav stadion je skandirao “Ibrahimović, Ibrahimović“ nakon čega Zlatan nije mogao da sakrije suze

 

 

 

Navijači Milana rasplakali su Zlatana Ibrahimovića uoči meča posljednjeg kola Serije A protiv Hellas Verone. A on je rasplakao svoje obožavaoce poslije utakmice...


Uoči meča objavljeno je da će proslavljeni 41-godišnji Šveđanin napustiti Rossonere po isteku ugovora u junu. Ove sezone se mučio sa povredama, odigrao je samo četiri utakmice i postigao jedan gol.


Večeras nije igrao zbog povrede, pa nije ni imao priliku da se oprosti od navijača Milana u dresu na terenu, prenosi N1.


Tifozi Rossonera rasplakali su Ibrahimovića prije početka utakmice kratkom porukom sa tribina koja je glasila: “God Bye“ (Bože ćao), umjesto standardnog “Goodbye“ (doviđenja).

 

 


Čitav stadion je skandirao “Ibrahimović, Ibrahimović“ nakon čega Zlatan nije mogao da sakrije suze…
 

Italijanski mediji prethodnih dana najavljuju su da bi on sljedeće sezone mogao da igra za Monzu, međutim Zlatan Ibrahimović je po završetku meča sa Veronom objavio da – završava igračku karijeru u 41. godini.


“Toliko uspomena i emocija na ovom stadionu. Prvi put kada sam stigao dao mi je sreću, drugi put mi je dao ljubav. Želim da se zahvalim na strpljenju svojoj porodici i onima koji su mi bliski. Želim da se zahvalim svojoj drugoj porodici, igračima, treneru i stručnom štabu za odgovornost koju su mi dali. Želim da se zahvalim direktorima na prilici koju su mi pružili“, rekao je Zlatan Ibrahimović i dodao:


“Na kraju, ali ne i najmanje važno, od srca želim da se zahvalim vama, navijačima. Dočekali ste me raširenih ruku i ja ću biti Milanista čitav život. Vrijeme je da se oprostim od fudbala, ali ne i od vas. Preteško je, previše je emocija. Vidimo se ako bude bilo sreće. Forza Milano i zbogom.”

 

 

 


Zlatan Ibrahimović se vratio u Milan u januaru 2020. Ukupno je postigao 93 gola na 163 meča i sa Rossonerima osvojio dve titule u Seriji A, prvo 2010-11, zatim i 2021-22.


(DEPO PORTAL/jk)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još