Izazvala burne reakcije

Uljepšavanje Bjelašnice: Skršili 50.000 KM na najružniju fontanu ikad - I sklonili je

Hronika04.06.23, 12:18h

Uljepšavanje Bjelašnice: Skršili 50.000 KM na najružniju fontanu ikad - I sklonili je
Iako je cilj bio uljepšati olimpijsku planinu, prema reakcija redovnih posjetitelja Bjelašnice čini se da je projekat doživio potpuni promašaj s obzirom da mnogi smatraju kako se radi o običnom kiču kojem nije mjesto na planini

 


 

Svijetleća fontana koja je postavljena na kružnom toku na Bjelašnici prošle godine naišla je na mnoštvo negativnih reakcija posjetitelja ove olimpijske planine, piše Raport.
 

Dekorativna, kako ju nazivaju, 3D fontana/ukras je instalirana na Babinom Dolu u sklopu realizacije projekta ukrasnih elemenata na području Općine Trnovo. Cijena izrade ove instalacije iznosila je 55.540,00 KM bez PDV-a.
 

Izvođač radova bila je kompanija SES d.o.o. iz Sarajeva.
 

Projekat je sufinansiran po Javnom pozivu Turističke zajednice Kantona Sarajevo – Programi i projekti novogodišnje dekoracije/iluminacije.
 

“Cilj projekta je podizanje kvalitete turističke ponude i promocije turizma na području općine Trnovo i Kantona Sarajevo. Bjelašnica će ovim projektima dobiti atraktivnu rasvjetu”, naveli su iz Općine Trnovo.
 

Iako je cilj bio uljepšati olimpijsku planinu, prema reakcija redovnih posjetitelja Bjelašnice čini se da je projekat doživio potpuni promašaj s obzirom da mnogi smatraju kako se radi o običnom kiču kojem nije mjesto na planini.


Sada je fontana uklonjena.

 

uklonjena-fontana

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 62

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još