nastavak proizvodnje

Preokret: 'Zrak' ne ide u stečaj, stiže 7 miliona KM za dokapitalizaciju, radnici će biti isplaćeni!

Biznis Klub02.06.23, 20:09h

Preokret: 'Zrak' ne ide u stečaj, stiže 7 miliona KM za dokapitalizaciju, radnici će biti isplaćeni!
Vlada Federacije BiH ima interes za poništenje pomenutog rješenja i otvaranje predstečajnog postupka kako bi se uredio pravni položaj društva i njegov odnos prema povjeriocima s ciljem nastavka procesa proizvodnje

 


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je juče prihvatila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije povodom zahtjeva Sindikata metalaca Federacije BiH za hitno uključivanje Vlade po izjavljenoj žalbi na rješenje Općinskog suda u Sarajevu od 14.4.2023. godine o otvaranju stečajnog postupka nad imovinom privrednog društva Zrak d.d. Sarajevo.


Vlada je podržala aktivnosti zakonskog zastupnika privrednog društva Zrak d.d. Sarajevo povodom podnesene žalbe na rješenje Općinskog suda u Sarajevu od 14.4.2023. godine o otvaranju stečajnog postupka pred Kantonalnim sudom u Sarajevu za poništenje rješenja o otvaranju stečajnog postupka nad imovinom privrednog društva Zrak d.d. Sarajevo.


Kako je, između ostalog, obrazloženo u informaciji Ministarstva, u postupku finansijske konsolidacije nad ovim privrednim društvom Vlada je osigurala sedam miliona KM za njegovu dokapitalizaciju, a s namjerom da se zaključi Sporazum sa radnicima o izmirivanju obaveza i dio sredstava usmjeri za troškove proizvodnje.


Imajući u vidu navedeno, Vlada Federacije BiH ima interes za poništenje pomenutog rješenja i otvaranje predstečajnog postupka kako bi se uredio pravni položaj društva i njegov odnos prema povjeriocima s ciljem nastavka procesa proizvodnje, piše Indikator.ba.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još