INSPEKTORI MORALI CRTATI GRANICE

Drama u centru Sarajeva: Posvađali se Čedić i Hilmija Garibović - zbog ljetnih bašti... Intervenisala i policija

Biznis Klub01.06.23, 08:08h

Drama u centru Sarajeva: Posvađali se Čedić i Hilmija Garibović - zbog ljetnih bašti... Intervenisala i policija
Na kraju su intervenirali pripadnici MUP-a, a inspektori općinske inspekcije morali su iscrtati graničnike, što se vidi i na fotografijama

 

 


U ulici Ferhadija, u centru Sarajeva, juče je došlo do sukoba dvojice “uglednih ugostitelja” zbog čega su intervenirali pripadnici MUP-a KS i općinske inspekcije Centar.


Kako Raport saznaje, do sukoba je došlo između vlasnika slastičarne “Vatra” Šaćira Čedića, odnosno njegovog sina, i Hilmije Garibovića koji je bio vlasnik kafića koji se nalazi pored “Vatre”.


Prema navodima Raporta, sukob je nastao zbog korištenja općinskih prostora u ulici Ferhadija koji oni iznajmljuju za svoje ljetne bašte. Posvađali su se oko toga ko ima pravo na veći dio prostora.


Na kraju su intervenirali pripadnici MUP-a, a inspektori općinske inspekcije morali su iscrtati graničnike, što se vidi na fotografijama koje je dobio Raport, a koje možete pogledati ovdje.


Prema informacijama ovog portala, Čedić i Garibović su već duže vrijeme u sukobu upravo zbog ljetnih bašti. Zanimljivo je da su i Čedić i Garibović od ranije poznati policiji, a vlasnik “Vatre” nedavno je osuđen za utaju poreza.


 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 56

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još