PONUDA OKONČANA 30. MAJA

Al Shiddi Sarajevo otkupio 914 dionica nekadašnjeg bh. trgovačkog giganta, sada je skoro 100% vlasnik

Biznis Klub31.05.23, 17:58h

Al Shiddi Sarajevo otkupio 914 dionica nekadašnjeg bh. trgovačkog giganta, sada je skoro 100% vlasnik
Nakon ponude za preuzimanje treba očekivati i pokretanje poatupka istiskivanja manjinskih dioničara saglasno Zakonu o preuzimanju dioničkih društava FBiH

 


Poslovna grupa Al-Shiddi Trading sa sjedištem u Saudijskoj Arabiji i njen bosanskohercegovački ogranak Al-Shiddi International d.o.o. Sarajevo povećali su procentualni udio u bh. veletrgovcu Magros Veletrgovina.


U javnoj ponudi koja je okončana 30. maja, Al-Shiddi International otkupio je 914 dionica Magros Veletrgovine, čime su dva povezana lica udio u ovoj kompaniji povećala sa 99,55 posto na 99,63 posto.


Dionice su plaćene po 150 KM za svaku, što znači da je za otkupljenih 914 dionica plaćeno 137.100 KM.


Značajan broj dioničara ipak nije prihvatio ponudu Al Shiddija pa Magors Veletrgovina još uvijek ima 249 dioničara, prenosi Indikator.ba.


Nakon ponude za preuzimanje treba očekivati i pokretanje poatupka istiskivanja manjinskih dioničara saglasno Zakonu o preuzimanju dioničkih društava FBiH.


Ortačka grupa Al-Shiddi je 2006. godine je kupila državni kapital u Magros Veletrgovini, a na lokaciji te kompanije na Marindvoru izgrađen je Sarajevo City Center.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još